Ege’nin En Büyüğünde Her Gün Yeni Etkinlik

Ege’nin En Büyüğünde Her Gün Yeni Etkinlik

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı, Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi hemen hemen her gün bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin Denizli’ye çok yakıştığını ifade eden Denizlililer, böylesine bir tesisin Denizli’ye kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. Uluslararası standartlarda inşa edilen 500, 1000 ve 2000 kişilik salonları, nikah salonları, atölyeleri, seminer salonları ile Denizli'de kültür ve sanatın merkezi olan tesis hemen hemen her gün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Konser, tiyatro ve toplantıların yanı sıra 100 kişilik planetaryum (gezegen evi) da ziyaretçilere sıra dışı bir deneyim yaşatıyor.

Vatandaşlar memnun

Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirilen etkinliklere katılan vatandaşlar dev yatırıma hayran kaldıklarını belirterek, tesis hakkında  yorumlarını şöyle belirtiyor:

Rıza Gedikoğlu:  Kültür ve sanata Denizli’de yapılan en büyük proje buydu. Çok güzel olmuş, salonları da gezdim çok beğendim. Salonlar harika olmuş, Denizli’nin böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Şehir merkezinde böyle bir tesisin olması da ayrı bir güzellik katıyor.

Nuran Çıplakoğlu: Burası bizim ve Denizlimiz için çok güzel oldu. Böyle büyük bir merkeze ihtiyacımız vardı.  Burada böylesine güzel oyunların, tiyatro ve gösterilerin olmasından dolayı çok mutluyum.

Hasan Yılmaz: Denizli için çok güzel bir şey, böyle bir merkezin olmasından dolayı çok sevinçliyiz. 1975’ten bu yana Denizli’deyim. Böylesi hizmetler ihtiyaçlara yanıt veriyor. Verilen sözlerin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz.

Özer Tunca: Geçen sene festivale geldiğimde kaba inşaatını görmüştüm, o zaman da görkemliydi. Muhteşem 3 salon, çalışma odaları, stüdyolar, prova odaları, nikah salonları müthiş bir kompleks olmuş. Umarım seyirci de kısa bir zamanda buraya alışır, hayırlı uğurlu olsun.

Hürkan Batındönmez: Pamukkale Üniversite’sinde öğrenciyim. İlk kez bu kadar büyük bir kültür merkezi görüyorum. Birden fazla salonu var. Her şey çok kaliteli yapılmış. Sanata ve sanatçıya verilen değer çok güzel tebrik ederim.

Alaattin Mert Görkem: Başka şehirlere de gidiyorum ama burada her şey en, ince detayına kadar düşünülmüş gerçekten tebrik ediyorum emeği olan herkesin eline sağlık. Denizlimizde böyle bir tesisin olması bizleri gururlandırıyor.

Necla Soylu: Burayı çok beğendim çok güzel olmuş. En çok ihtiyacımız olan şey kültüre önem vermek. Burada pek çok etkinliğin olacağını düşünüyorum. Hem gençlerimiz için hem Denizli halkı için. Çok beğendim hayırlı uğurlu olsun.

"Türkiye'ye örnek bir tesis daha kazandırdık"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin uzun yıllardır hayali olan dev tesisi kente kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, açılışından bu yana hemen hemen her gün bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Tesisi ziyaret eden sanatçıların dev yatırıma hayranlıklarını açıkladığını ifade eden Başkan Zolan, "Denizlimize Türkiye'ye örnek bir tesis daha kazandırdık. Burası kısa sürede Denizlimizin sanatının, kültürünün kalbinin attığı yer oldu. Tesisimiz kültür ve sanat etkinliklerinin yanında kongre turizminde de aranan bir yer olacak. Burada birçok güzellikler yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. İlk günkü heyecan ve hizmet aşkıyla Denizlimize yakışanı yapmayı sürdüreceğiz inşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.