Elma Üreticileri Dertli

Elma Üreticileri Dertli

Elma Üreticileri Dertli

A+A-

Denizli’nin Çivril ilçesi Elma Festivaline hazırlanırken, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven elma üreticisinin fiyatlardan memnun olmadığını söyledi.

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, 21. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali 8-9-10 Eylül'de düzenlenecek festivalin basın toplantısında, ‘üreticiler elma fiyatlarndan memnun mu?’ sorusuna “Elmanın bahçede kilosu 80 kuruş ile 1 lira arasında, bu fiyatlar üreticiyi memnun etmiyor çünkü maliyetleri çok yüksek. Aynı elma marketlerde 3-3,5 liraya satılıyor” dedi.

Başkan Güven, Çivril ilçesinin topraklarının büyük bölümünün sulanabildiği için meyve çeşitliliğinin arttığının altını çizerek, “Yıllardır elmasıyla tanınan ilçemiz son zamanlarda ay çekirdeği ile öne çıktı. Türkiye'nin sofralık ay çekirdeği ihtiyacının yüzde 30'u Çivril'de üretiliyor. Erik, şeftali gibi meyveler üretiyoruz. Çivril için Ege Bölgesi’nin meyve ambarı diyebiliriz.  Elma üretiminde maliyetler yüksek olduğu için çiftçilerimiz mağdur. Elma bahçede 80 kuruş ile 1.25 lira arasında fiyatlarla satılıyor. Aracılar nedeniyle pazarda pahalıya satılıyor. Üretici para kazanamıyor. Elmamız daha çok ihracata satıyoruz. Başta Rusya ve Ortadoğu’ya gönderiyoruz. Rusya ile ilişkiler bozulduğu dönemde ihracatımız olumsuz etkilendi ama ilişkilerin düzelmesiyle yeniden yoluna gidiyor. Üretici ihracat yaparsa para kazanabiliyor, memnun oluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.