En Zararlı Uyku Pozisyonu Açıklandı

En Zararlı Uyku Pozisyonu Açıklandı

Pek çok kişi tarafından merak edilen 'nasıl uyumamak gerekir?' sorusuna bilim insanları tarafından son nokta kondu.

A+A-

American Mayo Clinic'te çalışmalarını sürdüren uzmanlar, en sağlıksız uyuma biçiminin yüz üstü uyumak olduğunu dile getirdiler. Yüz üstü uyumanın boyun ve sırt ağrısı, eklemlerde karıncalanma gibi pek çok probleme sebep olduğu ifade ediliyor. Mide üstünde uyumanın hem kısa hem de uzun vadede nefes darlığına yol açtığı belirtiliyor.

Mayo Clinic profesörleri, bilhassa hamile kadınların yüz üstü yatmalarının çok zararlı olduğunu söylüyorlar. Nitekim bu pozisyonda kan akışı gereken hızda olmuyor. Böylece hem bebeğin hem de annenin sağlığı tehdit altında kalmış oluyor.

Sert Bir Yatak

Uyku sağlığı ile alakalı  ayrıntı daha var. Mayo Clinic uzmanları, ille de yüz üstü pozisyonda uyunacaksa sert bir yatakta uyunması gerektiğini tavsiye ediyorlar. Eğer ki bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız, boynunuzu rahatça hareket ettirebileceğiniz bir pozisyon ile ve yastıkla uyumanız yararınıza olacaktır.

Geçen dönemlerde yine ABD'li bilim insanları, uykusuzluk çekenlerde Alzheimer olma riskinin 3 kat daha fazla olduğunu tespit etmişti.  Bu yüzden uyku sağlığına dikkat etmekte çok yarar olduğu ifde ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.