Eski Başhekimden İl Sağlık Müdürlüğü'ne 70 yatak

Eski Başhekimden İl Sağlık Müdürlüğü'ne 70 yatak

Denizli Devlet Hastanesi eski başhekimi olan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Durmuş, yatalak hastaların evlerinde kullanmaları için toplam 210 bin lira değerinde 70 medikal hasta yatağı satın alarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışladı.

A+A-

Yatakların teslimi İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle yapıldı. Törende konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, 2006 yılından bugüne kadar 11 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini belirterek, "İl genelinde 3 bin 276 hasta evde sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Özellikle yatalak hastalar, medikal hasta yatağına ihtiyaç duyuyor. Evde bakım hizmeti alan vatandaşımız çok olduğu için her birine yatak veremiyoruz. Pamukkale Belediyesi ile iletişime geçen bir hayırseverimizin yatak bağışı yapacağını duyunca çok sevindik. Şu an il merkezinde evde sağlık hizmeti alan 38 hastamız, ilçelerimizde ise 120 hastamız medikal hasta yatak sırası bekliyor. Durumu iyi olan kendisi alıyor. Fakat biz maddi durumu iyi olmayan hastalarımızı seçerek yeni yıl hediyesi olarak yatak hediye etmek istedik. Hastalarımız buna çok sevinecek" dedi. 

Hayırsever Dr. Necdet Durmuş ise, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in bağışa ön ayak olduğunu belirtip, "Başkanla görüştükten sonra hastaların medikal yataklara ihtiyacı olduğunu öğrendim. Ben de hemen 70 adet yatak alıp, bağışladım" dedi. 

Hayırsever Dr. Necdet Durmuş tarafından toplam 210 bin TL'ye alınan 70 medikal hasta yatağı, evlerinde sağlık hizmeti alan yatalak hastalara dağıtılmak üzere Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.