Eski Vekil Nidai Seven ve 101 Arkadaşının Önergesi Yeniden Gündemde

Eski Vekil Nidai Seven ve 101 Arkadaşının Önergesi Yeniden Gündemde

Eski MHP Ağrı Milletvekili Nidai Seven ve 101 arkadaşının 21 yıl önce Meclise sunduğu önerge yeniden gündeme geldi.

A+A-

Milletvekilliği yaptığım dönemde; 

Ermeni Mezalimi ile ilgili 21 Yıl önce 20. Şubat.2001 tarihinde TBMM ne verdiğim Meclis Araştırma önergesi: 
- Ağrı Milletvekili Nidai Seven ve 101 arkadaşının, Ermenilerin Ağrı İlinde yerli halka yap­tıkları mezalimin araştırılması ve Ağrı Dağı üzerindeki emellerine karşı alınması gereken önlem­lerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/176) 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 
1914-1918 yılları arasında Ermenilerin Ağrı İlinde, Ağrı halkına yapmış oldukları mezalimin  gün ışığına çıkarılması hususunun araştırılması ve Ağrı Dağı üzerindeki emellerine karşın alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasamızın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105 in­ci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.

16.2.2001 

1. Nidai Seven 
İMZA
Gerekçe : 
Son zamanlarda, Ermeni soykırımı iftiraları planlı bir şekilde sürdürülmekte, büyük katliamlara maruz kalan Türk Milleti, dünya kamuoyunda mahkûm edilmeye çalışılmaktadır. Halbuki, Birinci Dünya Savaşı başlamadan, Rus Çarının vaatlerine kapılan Ermeni çeteleri, intikam alayları kurarak doğu bölgemize dolmuş, 1914-1915 kışında, Rus ordusundaki Ermeni gönüllü taburları Beyazıt üzerinden saldırarak, bütün Ağrı'yı işgal etmiştir. Ekim 1917'de, Rus askerlerinin ağrıdan çekilmesiyle, Ağrı ve çevresinde bulunan Ermeniler, Ruslardan kalan cephane ve silahlarla toplu 
katliamlar yaparak, Ağrı halkını bir vahşetle karşı karşıya bırakmıştır. 

Ermeniler, 1914-1918 yıllarında, Ağrı insanını, kadın-erkek, çocuk-ihtiyar demeden diri diri yakmışlar; gebe kadınların karınlarını deşerek rahimlerini yere dökmüşler; kestikleri insanların vücutlarına cepler oymuşlar; küçük çocukların karınlarını yarıp, tuz doldurmuşlar, kafalarını kesip annelerinin karnına yerleştirmişler; karşı çıkan erkeklerin gözlerini oyup direklere çivilemişler; cami ve mescitlerde yaktıkları insanların yağlarını, toprak duvarlardan sokaklara akıtmışlardır. Ağrı ve ilçelerinde yaşayan onbinlerce insanımızın hunharca katledilişini gören ve o günü 
yaşayan birçok insan, Ağrı'da, halen, şans eseri hayatta bulunmaktadır. 

Ermeniler, yapmış olduğu katliamlarla yetinmemiş, son zamanlarda, hukukî yollardan, toprak  ve tazminatlarını, devamlı dile getirmeye devam etmektedirler. Bu da yetmiyormuş gibi, devlet ar­malarına Ağrı Dağını koyarak, haritalarında Doğu Anadolu Bölgesini Batı Ermenistan olarak gös­termektedirler. Bunu, yayımladıkları, 23 Ağustos 1990 tarihli Bağımsızlık Bildirgesi ile 1995 yılın­da çıkarmış oldukları Anayasalarının 13 üncü maddesinde de ifade etmektedirler. Çıkardıkları pul­larda da Büyük Ağrı, Küçük Ağrı'yı sembol olarak kabul etmektedirler. 

En önemlisi de, diğer dünya ülkelerinde yaşayan Ermenileri, dağılmış Ermeni diasporasının dinî ve manevî efsaneler etrafında birleştirme ideallerine Ağrı Dağı vatan gösterilmek suretiyle yeni bir boyut kazandırılmaya çalışmaktadır. 
Bu durumda, Ermenilerin Ağrı halkına yapmış oldukları mezalim ve tarihî gerçeklerin dünya kamuoyuna anlatılabilmesi için, Ermeni soykırım müzesinin kurulması  büyük bir fayda sağlayacağı gibi, Ağrı Dağı üzerindeki siyasî emellerine karşı alınacak tedbirler, zaman kaybetmeden yerine gelmiş olacaktır. 

- 3 1 7 -T.B.M.M. B : 61 20 . 2 .2001 O : 1 

Yine, Ermeniler, her platformda, Türkiye'ye baskı yaptırmak, bütün okları Türkiye'ye çevirerek tarihî gerçekleri saptırmaya çalışmışlardır. İşte bu tarihî gerçeklerin ortaya çıkması, hem Ermeni soykırımı kararlarını kabul edenleri mah­cup edecek hem de Ermenilerin gerçek yüzleri ortaya çıkmış olacaktır.

BAŞKAN -Bilgilerinize sunulmuştur.  Önerge gündemde yerini alacak ve Meclis araştırması olarak gündeme alındı.

Eski MHP Ağrı Milletvekili Nidai Seven

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum