Esnaf İkinci Dalgaya Hiç Hazır Değil

Esnaf İkinci Dalgaya Hiç Hazır Değil

Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği pandemi döneminde esnafın durumu ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Erbeği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde bulunmakta olduğumuz bu elim dönemde, temsil etmekte olduğumuz, Ülkemizin yapı taşlarında önemli bir yeri olan esnaf camiamızın, yaşanan kısıtlamalar ve kapanmalar , insanların eskisi gibi gezip eğlenmemesi ve tüketim alışkanlıklarındaki değişiklikler gibi pandeminin getirdiği olumsuz etkilerden dolayı, hem kendi işlerinde hem de yanında çalışanların ödemelerinde zor duruma düşmüş, ya borç alma ya da mevcut borçları erteleme yoluna gitmiş ancak daha da sıkıntıya girmiş olup bir çıkar yol bulamamıştır.  

Borçlar Artıyor

Esnaf malını satamamaktan yakınmakla beraber mali borçları, prim borçları  ve diğer borçları artmaya devam etmektedir. Birinci dalgayı kolay bir şekilde atlatamayan esnaf ikinci dalgaya hiç hazır değildir. Tekrar bir dükkan kapatma dönemine girilirse esnafın en az %50 ‘sinin sonu gelmiş olur dayanabilecek gücü kalmaz. Esnafın bu güç durumdan bir an önce çıkabilmesi ve bu süreci en az zararla atlatabilmesi için, Devletimizin kira yardımı ve hibe kararlarına ek olarak, zorda kalan esnaflarımıza 100.000 TL (yüzbinTL) faizsiz kredi vermesi bir çare olacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.