Esnaf Odalarından 15 Bin Üyeyle Destek

Esnaf Odalarından 15 Bin Üyeyle Destek

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ni ziyarette bulundu.

A+A-

Esnafla fikir alışverişi yapan, projelerini anlatan Başkan Subaşıoğlu, büyük ilgi ve destek gördü. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaletleri Birliği Bölge Başkanı Musa Çelikkol, “İnşallah bir 5 yıl daha bize hizmet eder” derken, Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Ali Erbeği de, “15 bin üyemizle arkanızdayız. Çalışanın yanındayız” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe genelindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefaletleri Birliği Bölge Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Ali Erbeği ve oda başkanları katıldı.

“ESNAFIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRDIK”

Denizli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nde konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Esnaflarımız ile ilgili herhangi bir konu olduğu zaman en başta Musa Başkanımız olmak üzere tüm oda başkanlarımızla nasıl daha iyi yapabiliriz, nasıl işi kolaylaştırabiliriz, prosedürleri nasıl azaltabiliriz diye bir çalışma içerisinde olduk. İstişarelerimizi 5 yıl boyunca da sürdürdük. Zaten bunlar istatistiklere de yansıyor. Bizler devraldığımızda Denizli merkezde her sene 600 işyeri ruhsatı verilirken, biz sadece Merkezefendi olarak yılda binin üstünde işyeri açma ruhsatı verdik. Sizlerle yaptığımız istişarelerle, olması gerektiği şekliyle bunu sağladık” dedi.

“ESNAFIN BU ŞEHRİ NASIL AYAKTA TUTTUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Esnafın ekonominin demirbaşı, en önemli dinamiği olduğunu vurgulayan Başkan Subaşıoğlu, “Sizlerin varlığı bizler için çok önemli. Çünkü Denizlimizi, Merkezefendimizi ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi esnaf ve sanatkârlardır. Merkezefendi Belediyesi olarak esnafımızın her zaman yanında olduk. Esnaf dostu bir belediyeyiz. Denizli’den temin edilecek işlerle ilgili hep Denizli esnafı ile çalıştık. Esnafımız da kaliteli mal ve kaliteli hizmet temin ettiler. Tabi birçok proje yapıldı. Bizler esnaf dostu belediyecilik anlayışını getirmek için bir gayretin içerisinde olduk. Önemli projelerin lokasyonlarını seçerken minibüsçü esnafının güzergâhına katkı sağlayabilir mi düşüncesini de hep ortaya koyduk. Şimdi bütün esnaf kardeşlerimizi tek tek dolaşıyoruz. Hayırlı işler diliyoruz, hasbihal ediyoruz. Esnafımızın bu şehri nasıl ayakta tuttuğunu böylelikle bir kez daha yerinde görüyoruz” diye konuştu.

“KURULU BİR DÜZEN YOKTU, SIFIRDAN BELEDİYE KURDUK”

2014 yılında göreve geldiklerinde kurulu bir düzenleri olmadığını vurgulayan Başkan Subaşıoğlu, “2014 yılında Denizlimizin büyükşehir olması nedeniyle merkezde kurulan iki ilçe belediyesinden birisiyiz. Geldiğimiz zaman kurulu bir düzen yoktu, sıfırdan belediye kurduk. 2014 yılında Merkezefendimizi sağlam temeller üzerine oturtmak için büyük bir gayretin içerisinde olduk. Bunun meyvelerini 2016, 2017 ve 2018 yıllarında aldık. Sıfırdan başlayarak 5 yıl içerisinde ilçemizi vizyon ilçe yaptık. Türkiye’de en çok ve en çeşitli proje üreten belediye olduk. Bu dönem başlayıp da bitiremediğimiz hiçbir projemiz olmayacak. Bunları yaparken de hep beraber yaptık. El ele verdik, kafa kafaya verdik ve ilçemizi daha da güzelleştirmek adına çalışmalar gerçekleştirdik. Bizleri burada ağırlayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Musa Çelikkol Başkanıma, Mehmet Ali Başkanıma ve oda başkanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇELİKKOL: “İNŞALLAH BİR 5 YIL DAHA BİZE HİZMET EDER”

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefaletleri Birliği Bölge Başkanı Musa Çelikkol, ziyaretinden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu’na teşekkür etti. Çelikkol, “Biliyorsunuz Muhammet Subaşıoğlu Başkanımız bize 5 yıl hizmet etti. 5 yıl sonra yaptığı hizmetleri anlatmak için odamızı ziyaret etti. Hepimizin bildiği bir ustalık belgesi vardır. Ustalık belgesini kanundan çıkarttırdık ama hiçbir belediyeye uygulatamıyoruz. Aynı eski düzen devam ediyor. Başkanıma durumu anlattım. Bir görüşme sonrası bana geri döndü. ‘Gelsinler ruhsatlarını vereceğiz’ dedi. Onun sayesinde yüzlerce işyeri açıldı. Onun için çalışana ‘Çalışıyor’ diyeceğiz. Çalışmayana da ‘Çalışmıyor’ diyeceğiz. Huzurlarınızda Muhammet Subaşıoğlu Başkanıma teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. İnşallah bir 5 yıl daha bize hizmet eder diye düşünüyorum” dedi.

ERBEĞİ: “ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE ARKANIZDAYIZ”

Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Mehmet Ali Erbeği ise, “Ben öncelikle başkanlarıma, yönetici ve esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadınız, mahcup etmediniz. Burada siyaset hiç önemli değil. Esnafımızla iç içe olan, genç, ufku geniş, esnafımızın isteklerini yerine getiren, mantıklı olan işlere elinden geldiğince yardımcı olan başkanımıza çok teşekkür ederim. Burada şu an 14-15 başkanımız var. Bu da demek oluyor ki, 15 bin üyemizle birlikte arkanızdayız. Siyasetten ziyade iş yapan Belediye Başkanımızı desteklemenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.