Facebook İyice Saçmaladı

Facebook İyice Saçmaladı

Facebook geliştiricileri kullanıcı profillerinde fotoğraf video gibi içerikler paylaştıracak yeni bir gönderi sistemi hakkında çalışırken büyük bir hata yaptılar. İşte detaylar…

A+A-

Sosyal medya devi Facebook'ta bilindiği gibi kullanıcı gönderileri belli arkadaş gruplarına ya da kişilere özel bir şekilde ayarlanabiliyor. Bu şekilde belirlenmiş kişilerden başka kimse bu gönderileri, albümleri ya da içerikleri göremiyor.

14 Milyon Kişi Etkilendi

Facebook'un yeni bir gönderi sistemi üstünde çalışırken geliştiricilerin gönderilerin tümünün herkese açık olarak ayarlanması ile 14 milyon kullanıcının verileri açığa çıktı.

Kısa zaman evvel 87 milyon kullanıcının verilerini izinlerini almadan Cambridge Analytica isimli şirketle paylaşılmış olması, ardından da şirketin bunları kullanıp sahte haberler ile dolu reklamlar verip ABD seçimlerini etkileme çalışmaları ciddi bir skandalı ortaya koymuştu.  Bu hafta içerisinde ortaya çıkan bir başka durumda Facebook'un 60 donanım üreticisiyle veri paylaşmayı sürdürdüğü, bunlar arasında ABD ile ambargo noktasına gelen Huawei'nin de bulunmasıydı.

Facebook geliştiricilerinin hatasıyla, 18-22 Mayıs arası gönderi yapan 14 milyon kişi etkilendi.  Fakat gönderileri eski haline getirmek 27 Mayıs'a kadar devam etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.