Facebook Ve Instagram’da Yenilik

Facebook Ve Instagram’da Yenilik

Facebook ve Instagram, 13 yaşının altında olduğunu belirlediği kullanıcılarının hesaplarını daha aktif bir şekilde kapatma kararı verdi.

A+A-

Ünlü sosyal medya uygulaması Facebook, TechChurch’e yapmış olduğu açıklamada çocuk kullanıcıların korunması kararının daha aktif bir biçimde uygulanmaya alınacağını ve 13 yaşın altında olduğunu belirledikleri kullanıcı hesaplarının kapatılacağını dile getirdi.

Kapatılmış olan hesapların geri alınması için kullanıcıların devlet tarafından verilmiş olan bir fotoğraflı kimlik kartıyla 13 yaşından büyük olduklarını ispat etmelerini istenecek.

Aslen bu sorunun kaynağında Facebook’un, kayıt oluştururken kişilerin yaşını kanıtlayacak herhangi bir resmi onay gerektirmemesi olduğu ifade ediliyor. Bu konuda alınacak olan sert bir sınırlamanın, Instagram ve Facebook’un kullanıcı sayısına bağlı olarak reklam gelirlerinin azalmasıyla da neticelenebileceğine dikkatler çekiliyor.

ÇELİŞKİ VAR

Ama yapılmış olan bu haber çocuklarının yaşları 6 ile 12 arasında olan ve günümüzde ABD, Meksika, Kanada ve Peru’da anne ve babaların onayladığı, çocukların birbirleri ile sohbet etmesine olanak sağlayan Messenger Çocuk uygulamasıyla reşit olmayan kullanıcıları cezbetmek için uğraşan Facebook’un açıklamaları ile de çelişiyor.

Bir yandan belli bir yaşın altındakilerin Facebook kullanımını özendirilmemeye çalışılırken diğer taraftan, gelecekteki potansiyel kullanıcılar için kapılar açık tutuluyor. Buradan da Facebook’un aslında ne yapmaya çalıştığını da anlamak pek mümkün olmuyor. Sınırlamaya mı çalışıyor? Yoksa bu da diğerleri gibi bir dikkat çekme çabası mı? Zamanla göreceğiz…

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.