FETÖ’nün Adliye Davası Sonuçlandı

FETÖ’nün Adliye Davası Sonuçlandı

Denizli ilinde, FETÖ/PDY'nin Denizli Adliyesi  oluşumuna karşılık olarak açılan ve 5'i tutuklu 31 sanıklı davada, 11 kişiye 6 sene 3 ay ile 7 sene 6 ay arasında farklılaşan hapis cezaları verildi.

A+A-

FETÖ/PDY'nin Denizli Adliyesi oluşumunda olmakla suçlanan, 5'i tutuklu 31 sanığın yargılanmış olduğu davanın karar duruşması, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katılımda bulundular.

FETÖ/PDY'nin Denizli Adliyesi İmamı olduğu iddia edilen bir kişiyle hakim adayı, zabıt katibi, mübaşir, emekli yazı işleri müdürü ve icra müdür yardımcısının da içlerinde olduğu sanıklar son savunmalarını yaptılar. Suçlamaları reddeden sanıklar, tahliyelerini  istediler.

CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti, FETÖ’nün Denizli Adliyesi İmamı olduğu ileri sürülen ve meslekten atılan öğretmen Erhan Aydın'a 7 sene 6 ay, tutuklu sanıklardan Mustafa Özay ve Hilal İbrahim Özkan'a 6 sene 10 ay 15'er gün, diğer tutuklu sanıklar Sami Ceylan, Alperen Kılıçalp ve Coşkun Türkyılmaz ile tutuksuz sanıklar Ali Küçük, Ahmet Yasin Akkaya, Hasan Boya, Halil Düzen ve Mustafa Naslıca'ya 6 sene 3'er ay hapis cezasını verdi.

20 sanığın ise tahliyesine karar verildi. Bunun yanından hapis cezası alan sanıklardan Alperen Kılıçalp, Sami Ceylan ve Coşkun Türkyılmaz'ın tutuklu kaldıkları süreler göz önüne alınarak adli denetim koşulu ile tahliyeleri de kararlaştırıldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.