Geleceğe Uzanan 150 Bin Fidan

Geleceğe Uzanan 150 Bin Fidan

Ülkenin yeşil dokusunun geliştirilmesini desteklemek amacı ile Çameli-Acıpayam güzergahında Darıveren Mahallesinde 150 Bin Fidan dikildi.

A+A-

Her Öğrenciye Bir Fidan

Fidan Dikimi Etkinliğine başta Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan Çameli olmak üzere diğer yetkililer daire amirleri, öğretmenler, okul Müdürleri ve pek çok öğrenci katıldı.

Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan açıklamada; 81 ilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde eş zamanlı olarak yapılacak olan etkinlik kapsamında Çameli –Acıpayam Yol Güzergahı Darıveren Mahallesinde saat 13.00 de Çameli’deki ve Acıpayam’daki öğrencilerle fidan dikiminin gerçekleştirildiğini, fidan dikim alanında 700 tane ceviz 3100 adet badem olmak üzere 54 km yol güzergahındaki teraslandırma çalışmaları alanına lavanta ,biberiye, ateş dikeni, adaçayı, vs gibi yöre halkının yararlanacağı gelir getirici fidanların dikildiğini belirtti.

Görsel Bir Şölen Olacak

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ; amaçlarının yeşili ve ağacı çoğaltmak, orman sevgisini aşılamak olduğunu, çocuklara ağaç ve orman  ile alakalı bilinç oluşturmayı ve onları koruma duyarlılığını geliştirmek gerektiğini, bu etkinliğin aynı anda tüm Türkiye'de düzenlendiğini düşündüklerinden ne kadar büyük bir ağaçlandırma çalışması olduğunun daha iyi anlaşılacağını, her öğrencinin artık bir fidanı olacağını bunları büyüteceğini ve görsellik bakımından Çameli Acıpayam Yolu güzergahından geçen sürücülere görsel şölen sunulacağını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.