Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtıldı

Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtıldı

Denizli’nin Baklan ilçesinde Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ve AK Parti Baklan İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral’ın katılımları ile “Genç Çiftçi Projesi” çerçevesinde hibe desteği alan 9 genç çiftçiye toplam 30 büyükbaş ve 102 küçükbaş hayvan dağıtıl

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan Genç Çiftçi projesi ile pek çok üretici hayvan sahibi oluyor. Daha evvel yayımlanmış olan Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği, 5 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Proje ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir seviyesinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi için çıkartılan Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsıyor.

Çok Mutlu Oldu

Baklan ilçesinde Genç Çiftçi Projesi'nin başlamasından beri toplamda 25 çiftçi ailesine 102 büyükbaş ve 242 küçükbaş hayvan destek kapsamında hibe olarak genç çiftçilere dağıtıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına kavuşan, kendi iş gücünün sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan genç çiftçilerin sevinci gözlerden kaçmadı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.