"Gıda üzerinden soygun devam ediyor”

"Gıda üzerinden soygun devam ediyor”

Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu , Ramazan ayının başlaması ile gıda fiyatlarının çıldırdığını ifade etti.

A+A-

Gıda fiyat artışlarını yakından izleyen Denizli Tarım Platformu, Ramazan’ın başından ortasına kadar olan süreçte üretici ile market arasındaki fiyat farklarını araştıran çalışmasını tamamladı. Yapılan araştırmada, Ramazan’ın başı ile ortası arasında üretici ile market arasında büyük fiyat farkı oluştuğu görüldü. Konu ile ilgili değerlendirme de bulunan Başkan İrfan O. Hatipoğlu “Ramazan ayının başlaması ile gıda fiyatları çıldırdı. Üretici ve tüketici marketler tarafından acımasızca soyulmaya devam ediyor” dedi.

Denizli Tarım Platformu’nun yaptığı araştırmaya göre Ramazan ayının başından ortasına kadar sürede, üreticiden alınan ürünler marketlerde; Elma 5,9 kat, kabak 4,6 kat, limon 4,5 kat, maydanoz 4,3 kat, yeşil mercimek, karnabahar, kuru fasulye, kuru soğan ve ıspanak 3,6 kat, patlıcan 3,4 kat, nohut ve kırmızı mercimek 3,3 kat fazlaya tüketiciye satıldığı saptandı. Başkan Hatipoğlu “Ramazan ayının başı ile ortası arasında marketlerin girdilerinde önemli artış olmamasına rağmen, marketler gıda fiyatlarını insafsızca yükselttiler. Fiyat artışlarının üreticilere hiçbir katkısı yoktur. Yine zor koşullarda üretmeyi sürdürüyor. Kısacası üretici ve tüketicinin marketler tarafından insafsızca soyulmasıdır” değerlendirmesini yaptı.  

Başkan Hatipoğlu değerlendirmesinde ‘gübre, mazot, yem, elektrik, ilaç ve tohum fiyatlarındaki aşırı yükselmelere rağmen üretici üretmeyi sürdürdüğünü, marketler üzerinden oluşan gıda tekelinin kırılmadan, gıda da ucuzluk olmasının mümkün olmadığını’ vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.