Güler'in Adı Caddeden Kaldırılıyor mu?

Güler'in Adı Caddeden Kaldırılıyor mu?

Güler'in Adı Caddeden Kaldırılıyor mu?

A+A-

Muammer Güler adı Çal'da verilen caddeden kaldırılıyor mu ? Denizli'nin Çal ilçesinde 44 sene önce Kaymakamlık yaptığı için adı bir caddeye verilmişti.Adı, yolsuzluk ve şaibelere karıştığı için Çal halkı bu ismin verilen caddeden kaldırılmasını istiyor...

Tarih 1 Aralık 2013. Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler Çal’ı ziyaret etti. Bundan tam 44 yıl önce kaymakamlık yaptığı ilçede, Çal-Bekilli yolu olarak bilinen yere, “Muammer Güler Caddesi” ismi verildi.

Denizliinternethaber.net'in haberine göre, Görkemli açılışa, dönemin Valisi ve şu anda FETÖ/PDY’den tutuklu bulunan Aldülkadir Demir, dönemin AK parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Durcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dönemin AK Partili Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz ve vatandaşlar katılmıştı.

O İSİM DERHAL KALKMALI

CHP Çal İlçe Başkanı Ergun Ersoy, 17-25 Aralık operasyonlarında adı yolsuzluk suçlamalarnı karışan ve ABD’da itirafçı olan Rıza Sarraf’ın aralarında Muammer Güler’in de olduğu çok sayıda kişiye milyonlarca dolar rüşvet dağıttığını iddia ettiğini söyleyerek, “Adı şaibelere, rüşvet iddialarına karışan birinin adı Çal’a yakışmıyor. Caddenin ismi belediye tarafından ivedilikle kaldırılmalıdır” dedi.

BELEDİYE İSMİNİ KALDIRACAK

Çal Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın da, ismin kaldırılması ve yeni ismin Belediye Meclisi tarafından belirlenmesi için talimat verdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.