Güney Koreli Turistlere Vali'den Ziyaret

Güney Koreli Turistlere Vali'den Ziyaret

DENİZLİ'nin dünyaca ünlü turizm ilçesi Pamukkale'de, rüzgar nedeniyle tarlaya iniş sırasında sürüklenerek devrilen Türk Hava Kurumu'na ait balonda yaralanan 12 Güney Koreli turisti, Vali Şükrü Kocatepe ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz hastane

A+A-

Turistlere karanfil veren Kocetepe ve Korkmaz, geçmiş olsun dileklerini iletti. Pamukkale Balon İşletme Müdür Yardımcısı Nevzat Köse ise olayla herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını söyledi.

 

Kocaçukur Mevkii'nde dün saat 16.00 sıralarında Türk Hava Kurumu'na ait, içinde 12 Güney Koreli turistin bulunduğu balon havalandı. Balonun pilotu, Pamukkale semalarına çıktığı sırada ters rüzgar nedeniyle Irlıganlı Mahallesi ile Güzelpınar Mahallesi arasındaki Gölyeri Mevkii'nde bir tarlaya zorunlu iniş yapmak istedi. Ancak sert iniş sırasında balonun rüzgâr nedeniyle hareketlenmesi üzerine sepet sürüklendi. Yaklaşık 20 metre sürüklenen sepette bulunan 12 Güney Koreli turist, yaralandı.

 

HASTANEDE ZİYARET

 

Ambulanslarla Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırılan Güney Koreli turistler Maeng Gabsoon, Lee Jin Young, Choung Hoegyoung, Hong Myeongsun, Lee Mikyung, Lee Youngmin, Jeon Oksu, Lee Kumja, Kim Heesun, Maeng Gabsoon, Park Eunhye ve Choi Pilsoung'i, bugün Vali Şükrü Kocatepe ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz hastanede ziyaret etti. Yaralıların son durumu hakkında bilgi alan Vali Kocatepe, geçmiş olsun dilediği Güney Koreli turistlere karanfil verdi.

 

KAZA NEDENİ ANİ HAVA DEĞİŞİKLİĞİ

 

Kazanın ani hava değişikliği nedeniyle meydana geldiğini söyleyen Vali Kocetepe, "Pamukkale yakınlarında uçuş yapan balona binen 12 Güney Koreli turist kadın hava değişikliğinin ani olması nedeniyle yere biraz sert indiler. Hafif yaralamalar oldu. Dört tanesinde kırıklar var. Diğer turistlerde de hafif yaralanmalar var ancak hayati tehlike yok. Hastanede hepsiyle konuştuk. Sağlık durumları iyi. Ameliyat gerektiren hastalar kendi ülkelerinde tedavi olmak istediler. Bugün hepsi uçakla geri dönecek. Balon uçuşlarında riskler göz önüne alınıyor. İnşallah bir daha olmaz. Her türlü önlem alınıyor ancak bazen rüzgar ve hava değişimleri bu tip kazaları meydana getiriyor" dedi.

 

'KESİNLİKLE BİR İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

 

Türk Hava Kurumu Pamukkale Balon İşletme Müdür Yardımcısı Nevzat Köse de rüzgarın etkisiyle sert iniş sırasında yaralanmaların yaşandığını belirterek, "Pilotumuz her türlü önlemi alarak inişi gerçekleştirdi. Misafirimizde hayati bir tehlike yok. Hepsi taburcu olacak. Olayda ani hava değişikliğinden dolayı balon istenmeyen bir bölgeye gitti. Pilotumuz inilebilecek en güzel yere en rahat şekilde inişi yaptı. Ancak tabi sürüklenme oldu. Kesinlikle bir ihmal söz konusu değildir. Turistlere olay her dilde anlatıldı. İniş esnasında emniyet kemerleri bağlıydı. Turistlere iniş pozisyonuna alındı. Bu şekilde iniş yapıldı" diye konuştu.

 

Öte yandan bacaklarında kırıklar oluşan turistlerin bugün uçakla ülkelerine döneceği ve tedavilerine burada devam edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.