Güney Sınırımız Terörden Temizlenecek

Güney Sınırımız Terörden Temizlenecek

Güney Sınırımız Terörden Temizlenecek

A+A-

Milletvekili Şahin Tin, Suriye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi

“KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Suriye’de yaşanan iç savaş ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin bölgede yaşanan savaşın sona ermesi için yoğun insani ve diplomatik bir çaba sarf ettiğini söyledi. Şahin Tin; “Bölgemizde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamayız, ülkemiz için tehdit unsuru olan terör yapılanmalarının kökü kurutulana kadar her türlü adım atılacak” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Suriye de yaşanan iç savaşın sona ermesi için Türkiye’nin yoğun insani ve diplomatik çaba harcadığını söyledi. Suriye’de yaşanan bu sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin, barış çabaları başta olmak üzere insani yardımlar konusunda Türkiye’nin tarihi adımlar attığını ve Dünya’ya insanlık dersi verdiğini söyledi.

“TÜRKİYE BARIŞ ÇABALARINA ÖNCÜLÜK ETTİ”

Türkiye’nin girişimleriyle Astana görüşmesinin yapıldığını ve ardından barış için müzakerelerin başladığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye, Suriye’de yaşanan savaşın bir an önce son bulması için barış çabalarına öncülük etti. Astana görüşmelerinin ardından Türkiye, Rusya ve İran’ın garantörlüğünde çatışmasızlık ve gerginliği azaltma bölgeleri oluşturuldu ve 6 Mayıs 2017 tarihinde bu anlaşma uygulanmaya başlandı. Yine Astana zirvesinin ardından yapılan Türkiye, Rusya ve İran’ın katıldığı üçlü Soçi zirvesinde de Suriye Ulusal Diyalog kongresinin toplanması başta olmak üzere, halkın desteğini alan bir anayasa hazırlanması ve Suriye’de BM gözetiminde serbest ve adil seçimler yapılmasına dönük kararlar alındı” dedi.

“TÜRKİYE, DÜNYA’YA İNSANLIK DERSİ VERDİ”

Suriye’de iç karışıklığın başladığı ilk günden bugüne insani yardım konusunda Türkiye’nin duyarlı davranarak, insani ve vicdani sorumluluğunu asla bir kenara bırakmadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak 2011 yılından beri Suriyeli sığınmacılara karşı “açık kapı” politikası uygulanıyor. Türkiye, 61 ülkenin nüfusundan da fazla bir sayıda olan yaklaşık 3.3 milyondan fazla Suriyeliyi bugüne kadar ağırladı ve ağırlamaya da devam ediyor. Bu sayı AB üyesi 28 ülkeye iltica için başvuruda bulunan Suriyeli sığınmacı sayısının 3,5 katına tekabül etmektedir. Türkiye bu davranışıyla ve mazlumlara açtığı kapısıyla Dünya’ya bir insanlık dersi vermiştir” dedi.

“BÖLGEDE HAYAT NORMALE DÖNDÜ”

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusuyla birlikte düzenlediği Fırat Kalkanı harekâtı neticesinde bölgede hayatın normale döndüğünü söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Fırat kalkanı harekâtıyla Azez, Cerablus - El Bab üçgeni yani yaklaşık 2 bin kilometrekareden daha fazla bir alan terör unsurlarından temizlendi.

3 bin’den fazla DAEŞ, 450’den fazla PKK/PYD-YPG unsurları etkisiz hale getirildi. Türkiye’nin gerçekleştirdiği operasyonlardan sonra bölgede bugün hayat normale döndü. Güven ve huzur geldi. Elektrik, su ve yol gibi altyapılar onarıldı. Hastane ve okullar faaliyete geçirildi. Halk yeniden evlerine döndü. Öyle ki bazı bölgelerde nüfus operasyon öncesine göre yaklaşık 9 katına yükseldi” dedi.

“İDLİB’TE İSTİKRARIN TESİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

İdlip’te yaşanan son gelişmelere ilişkinde bilgiler paylaşan Milletvekili Şahin Tin; “Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 12 Ekim 2017 tarihinde ateşkes gözlem noktaları kurmak için İdlib’e intikal ettiler. Şuana kadar üç gözlem noktası kuruldu. “Çatışmasızlık ve gerginliği azaltma bölgeleri” anlaşmasına rağmen Esad rejimi İdlib’e saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye barışçıl faaliyetlerine ara vermeden devam etmekte. Özellikle bu saldırılar karşısında Türkiye, Rusya ve İran’a gerekli uyarılarda bulunuyor ve İdlib’te istikrarın kesin olarak sağlanması için üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Barışı baltalamaya yönelik hamlelere karşı da çatışmasızlığın devamı yönünde gayretini ortaya koyuyor” dedi.

“GÜNEY SINIRIMIZ TERÖRDEN TEMİZLENECEK”

Açıklamasında “milli güvenliğimiz her şeyin üstünde” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Sınırlarımız içinde ya da dışında her nerede olursa olsun, ülkemize tehdit oluşturan unsurlara ve saldırılara karşı kayıtsız kalamayız. Terörün kökü kurutulana kadar her türlü adımı atmayı kararlılıkla devletimiz sürdürecek. Ülkemizin Fırat Kalkanı harekâtıyla başlattığı terörden arındırma süreci şimdide güney sınırımızda devam edecek ve Afrin terör yuvası olmaktan kurtarılacak. Ülkemizi tehdit eden bir çukur daha İnşallah bu operasyonla kapatılmış olacak” dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.