Gürlesin, Oğuzhan İçin Engelleri Kaldırdı

Gürlesin, Oğuzhan İçin Engelleri Kaldırdı

Spastik engelli 16 Yaşındaki Oğuzhan Akgün, ayrıca ayak kaslarındaki sıkıntı nedeniyle yatağa mahkum yaşıyordu.

A+A-

OĞUZHAN İÇİN ENGELLER KALKIYOR

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Oğuzhan’ın geçireceği cerrahi operasyonlarla yürüme şansı olduğunu ancak ailesini maddi durumu olmadığı bilgisi üzerine Oğuzhan’ın elinden tutarak ameliyatını yaptırdı. Oğuzhan şimdi alçılardan kurtulup yürüyeceği günü bekliyor.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 hafta önce belediye çalışmalarını yerinde incelemek ve halkla buluşmak için gittiği Yeniköy Mahallesi’nde bir yardım talebi aldı. Birgül Akgün, 16 yaşındaki spastik engelli oğlu Oğuzhan Akgün’ün yıllardır ayak kaslarındaki kısalık ve gerginlik nedeniyle yatağa mahkum yaşadığını ancak, cerrahi operasyonla yürüyebileceğini söyledi. Ancak aile olarak maddi durumları olmadığını aktaran anne Birgül Akgün, Oğuzhan’ın yürümesi için Başkan Gürlesin destek istedi. Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yapan Başkan Gürlesin, Oğuzhan için hemen harekete geçti. Efort Ortepedi Tıp Merkezi’nde kapsamlı bir muayene ve tetkikler sonrası ayak kaslarında kısalık ve gerginlik tespit edilen Oğuzhan, Başkan Gürlesin’in desteğiyle ayağından başarılı bir operasyonla ameliyat edildi. Ameliyat sonrası hastanede Oğuzhan’ı ziyaret eden Başkan Gürlesin, hem Oğuzhan’a hem ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Oğuzhan ile yakından ilgilenen Başkan Gürlesin, ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Fatih Tonkaz’dan bilgi aldı. Oğuzhan’ın başarılı bir ameliyat geçirdiğini aktaran Dr. Tonkaz, 1,5 ay sonra alçıların çıkartılacağını ve fizik-tedaviyle birlikte Oğuzhan’ın yürümeye başlayacağını müjdeledi.

 

TEK İSTEĞİM YÜRÜMESİ

 

Oğlunun artık yürüyeceğini bilmenin kendisini dünyanın en mutlu insanını yaptığını aktaran Anne Birgül Akgün, tüm desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. “Oğluma ve bize yeni bir umut ve dünya verdiniz” diyen anne Akgün, “Oğuzhan artık yürüyebilecek. Bundan öte bir beklentim zaten yoktu. Bunu da sağlayan Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’den Allah razı olsun” dedi.

 

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Oğuzhan’ın yürüyecek olmasının kendisini de çok mutlu ettiğini aktaran Başkan Gürlesin, “Mahalle ziyaretimizde Oğuzhan’ın durumunu öğrendik. Cerrahi bir operasyonla yürüme şansı olduğunu öğrendiğimiz Oğuzhan için hemen harekete geçtik. Bugün geldiğimiz noktada Oğuzhan başarılı bir ameliyat geçirdi. İnşallah kısa zamanda da yürüyecek. Hastane odasında Oğuzhan’ın ve ailesinin mutluluğunu görmek bizleri daha da mutlu etti. Oğuzhan çocuğumuzda olduğu gibi engellilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Ellerinden tutarak destek olmaya gayret gösteriyoruz. Engelleri aşmak noktasında desteklerimiz sürecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.