Hava Taksi Pamukkale'de Hizmete Girdi

Hava Taksi Pamukkale'de Hizmete Girdi

Denizli ilinde döner kanatlı ve pervaneli bir hava taşıtı olan 'gyrocopter'le turistik uçuşların yanında hava taksi hizmeti verecek olan bir havacılık şirketi töreni le hizmete girdi.

A+A-

Kuş Gibi Uçuyor

Denizlili girişimci Hüseyin Ümit Ercan tarafından Pamukkale’de, Türkiye'nin ilk hava taksilerinden bir tanesi olma niteliğini taşıyan 'gyrocopter' diye de bilinen hafif hava aracı ile 'hava taksi' hizmeti verecek olan havacılık şirketi kuruldu. Ercan, havacılık şirketini bugün Denizli Valisi Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da katılmış olduğu tören ile hizmete sundu. Açılış kurdelesini Vali Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan beraber kesti. Daha sonra Vali Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, hava taksi gyrocoptere binip Pamukkale travertenleri ve antik kentler üstünde tur attı. Uçuşun ardından konuşan Vali Karahan, kuş gibi uçtuğunu, nutkunun tutulduğunu, balonla uçtuğunu fakat bunun farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi.

Keyif Aldım

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da uçuştan çok büyük keyif aldığını dile getirerek havadayken sakin ve özel hissettiğini, havadan eşsiz travertenleri görmenin ayrı bir güzel olduğunu, Denizli’yi havadan gördüklerini, turizm, adrenalin ve spor anlamında bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu, ve herkese tavsiye ettiğini, havada uçarken güven konusunda sıkıntının olmadığını, karadaki araçlardan daha güvenli olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.