Hayat boyu öğreniyorlar

Hayat boyu öğreniyorlar

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Eğitim Geleceğe Kapı Açar (Edu Odof)” projesi çerçevesinde Babadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Romanya, Polonya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan ile birlikte yürüttüğü uluslararası proje ile yetişkin eği

A+A-

Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesinin amacı; yetişkin eğitimine yardımcı olmak, devamlı eğitimi desteklemek ve Avrupa ülkeleri arasında bu alanda tecrübeleri ve en iyi uygulama örneklerini karşılaştırmak amacıyla uluslararası ortaklık oluşturmak.

 

Proje; zor durumda bulunan insanların (yaşlı, engelli, göçmen, dul ebeveyn, işsiz vb.) eğitimle hayatlarını nasıl değiştirdiklerini, sonradan aldıkları eğitim sayesinde hayata bakış açılarının farklılaştığını, neşeli ve pozitif olduklarını gösterme amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu projenin eğitim imkânlarından çeşitli sebeplerle yararlanamamış kişilere çok önemli katkıları olacağını söyledi.

 

Proje kapsamında Babadağ’da Temel Bilgisayar Kullanımı, Blog Oluşturma, Dijital İmageProcessing  ve İngilizce kursları açıldı. Blog oluşturma kursunda en iyi blog sayfasına sahip olan katılımcılar, düzenlenen yarışma sonucunda ödüllendirildi.

 

Düzenlenen Bilgisayar Kullanımı ve İngilizce kurslarına katılarak başarı gösteren Babadağ halkından katılımcılar; ilçe milli eğitim müdürlüğünden görevlilerle Ekim ayında Polonya’nın Varşova şehrine, Mayıs ayında İtalya’nın Pescara şehrine ve Haziran ayında Romanya’nın BaiaMare şehirlerine yapılan ziyaretten çok memnun olduklarını, yurt dışına ilk defa çıktıklarını ve gördüklerinin kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu ifade ettiler.

 

Proje Eylül ayında nihai raporun Ulusal Ajansa teslim edilmesi ile sona erecek. Proje sonunda hayat boyu öğrenmenin insan yaşamını nasıl değiştirdiği konusunda gerçek hayat hikâyelerinden oluşan bir albüm yapılarak ve İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.