Hayata Mantarla Sarıldı

Hayata Mantarla Sarıldı

Denizli’nin Çal ilçesinde yaşayan 30 yaşında 2 çocuk annesi Asuman Akçam’ın girişimcilik öyküsü her kadına örnek olacak türden. Çal Belediyesi’nin tahsis ettiği mekanda kültür mantarı üreten Akçam’ın ilçede yaşayan kadınlara iyi bir örnek olduğunu söyleye

A+A-

2 çocuk annesi Asuman Akçam eşi Ufuk Akçam’ın işsiz olması nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladı. 5 yıl önce ailesinin geçimini sağlamak için yaprak  mantarı üretimine karar verdi. Çal Belediyesi, Akçam’a yıllık 100 TL kira bedeli karşılığında 170 metre karelik kapalı mekanı kiraladı. Mantar üretiminin her aşamasıyla  kendisi ilgilenen Akçam, ürettiği mantarları Çal ve çevredeki pazarlarda satmaya başladı. Ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gideren ve 8 ile 11 yaşlarında olan çocuklarının iyi eğitim almasını sağlayan Akçam’ın  mantar üretim tesisini  Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ziyaret etti.

Mantar üretimi ve pazarlamasıyla ilgili bilgiler veren Akçam, “Bir kadın olarak iş hayatına atılmak benim için önemliydi. Çal Belediyesi’nin teşvikleri ve destekleriyle bu günlere geldim. İyi bir Pazar portföyüne sahibim. Ürettiğim mantarları toptan ve perakende satarak geçimimizi sağlıyoruz. Hayata mantarla bağlandık, mantar sayesine rahat nefes aldık” diye konuştu.

“ÇAL ÖRNEK OLACAK”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Asuman Akçam’ın girişimcilik öyküsünün her kadına örnek olması gerektiğini söyleyerek, “Kadınlarımızın istihdamı, iş hayatına atılmaları, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları adına imkanlarımız çerçevesinde her türlü desteği veriyoruz. Belediyemiz ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortak mesleki kurslar açarak kadınlarımıza eğitim veriyor. Yeşil Çal A.Ş. adında kurduğumuz şirketimiz çok sayıda belediyeye işçi kıyafeti dikiyor. Şirketimiz bünyesinde tekstil atölyesini açmamızdaki en önemli neden kadınlarımıza örnek olmak ve onları teşvik etmek. Atölyemiz aynı zamanda kadınlar için uygulamalı eğitim mekanı olarak çalışıyor. Kadınların iş hayatına daha aktif katılması için Çal örnek olacak. Yakın zamanda örnek sera kuracağız. Serada kadınlara uygulamalı eğitim verilecek. Olanaklarımız çerçevesinde Çal’da yaşayan her girişimci kadına destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Fethi Akcan, Çal Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kadınlara yönelik meslek kurslarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.