Hdp Mitingi Erzurum'u Karıştırdı! 38 Yaralı!

Hdp Mitingi Erzurum'u Karıştırdı! 38 Yaralı!

Erzurum'da Hdp mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylarda 38 kişi yaralandı. Jandarma ve Polis ekipleri olayları bastırmakta güçlük çekti.

A+A-

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ilk defa Erzurum'un İstasyon Meydanı'nda yapacağı miting öncesi ve sonrası ortalık karıştı. Saat 11:00 itibariyle başlayacak olan mitingin öncesinde alana yakın bir bölgede toplanan yaklaşık 2 bin vatandaş mitingin yapıldığı alana girmeye çalıştı. Polis gruba biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Miting alanının ilerisindeki bir Hdp seçim aracı da taşlanarak yakıldı. Aracın şoförü yanmak üzereyken kurtarıldı.


POLİS MÜDAHALEDE ZORLANDI

Çevre illerden gelen 5 bine yakın Polisin görev yaptığı mitinge havadan Polis helikopteri de destek verdi. Farklı bölgelerden miting alanına girmeye çalışan gruba engel olmaya çalışan Polislerden 11'i çıkan olaylarda yaralandı. Güvenlik güçlerinin yetersiz kalması sonucu bölgeye Jandarma robokop ekipleri sevk edildi. 


5 KİŞİ LİNÇ EDİLDİ

Miting alanına girmek isteyen 5 Hdp'liye linç girişiminde bulunuldu. Grubun arasında kalan bir kadın, arkadaşlarının ve polisin yardımıyla grubun arasından çıkartıldı. Yerde yatarak kriz geçiren kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.


HDP BAYRAĞI YAKILDI

 Erzurum'da Hdp'nin miting yapmasını istemeyen vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla Polis barikatını aşarak alandaki Hdp flamasını yaktı. 

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Atılan taş, biber gazı ve gaz bombalarıyla  gazeteciler zor anlar yaşarken bazı vatandaşlar da baygınlık geçirdi. Atılan taşlardan yaralanan Polis ve vatandaşlar ambulansa alınarak tedavi altına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ARADA KALDI

Barikatı aşan vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Erzurum Emniyet Müdür Kamil Karabörk, TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyun ortasında kalarak ıslandı. Yardımcıları ile birlikte olayların arasında kalan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, sıkılan sudan etkilenince geri dönmek zorunda kaldı.

OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Mitingin bitmesiyle Polis korumasında alandan götürülen Hdp'lileri taşıyan araçlara ara sokaktan taşlarla saldırıldı.

11'i Polis, 17'si Hdp'li toplam 38 kişi çıkan olaylarda yaralanırken, 2'si Hdp seçim aracı toplam 5 araç kullanılamaz hale geldi. Kentte gerginlik devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün 04 Haziran 2015 HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla ilimizde gerçekleşen HDP mitinginde meydana gelen olaylarda 11 Polis, 17 HDP'li ve 10'da mitingi protesto eden guruplardan olmak üzere toplam 38 kişi yaralanmıştır. Miting öncesi, sırası ve sonrasında son derece duyarlı ve dikkatli şekilde olaylara müdahale eden güvenlik kuvvetlerimize ile olayların büyümesine meydan vermeyen ve sağduyulu davranan kıymetli Erzurum halkına takdir ve teşekkürlerimizi sunarım.” denildi.

 

DOĞA ALCA/ERZURUM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.