Honaz Belediyesi Ata Tohumu Fideleri Üreticiyle Buluşturuyor

Honaz Belediyesi Ata Tohumu Fideleri Üreticiyle Buluşturuyor

Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Birimi tarafından yazlık sebze fidesi hibe dağıtım etkinliği, Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi’nde gerçekleşti.

A+A-

Etkinliğe, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, belediye başkan yardımcıları, üreticiler ile vatandaşlar katıldı.

Tarımsal üretimin kesintiye uğramaması, genetiği oynanmamış Ata Tohumunda elde edilen fidelerin halka ulaşması ve üretime teşvik amacıyla çerçevesinde ilk gün yaklaşık 100 bin yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. Honaz Belediyesi bu yıl 1 milyon fideyi halka dağıtmayı hedefliyor.

“Sağlıklı gıda için yerel tohum önemli”

Denizli’de başta Honaz olmak üzere çok sayıda ilçenin ciddi bir tarım potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, şunları söyledi: “Öncelikle ben arkadaşlarıma teşekkür etmekle başlamak istiyorum. Çünkü burada konuşabiliyorsak ve binlerce fideyi üretici ile buluşturuyorsak bu çalışma arkadaşlarımızın başarısıdır. Tarımın ve özellikle yerel tohumun önemini biliyoruz. Honazımız ve bölgemiz tarım konusunda ciddi bir potansiyele sahip. Kültür konusunda, toprak konusunda, çok büyük potansiyelimiz var. Gıda bizim temel ihtiyacımız, su gibi hava gibi gıda temel ihtiyaçtır. O yüzden gıda hiçbir zaman ölmeyecek. Bizler ve çevremizdeki değerli çiftçi ailelerimiz sağlıklı iyi gıda üretirsek bunu her zaman pazarını bulur, tüketime sunarız. Bu projemizi ilk hayata geçirdiğimiz 2 yıl önce hedeflerimizi sağlam atmayı planladık. Çok şükür şu an envanterimizde 836 adet Ata Tohumu bulunuyor. Ürettiğimiz fideler ilçemizden, çevre ilçelerden ve Türkiye’nin çok farklı bölgelerinden talep görüyor. Bu yılki hedefimiz 1 milyon fideyi üreticilerimiz ile buluşturmak olacak. Tesisimizde aynı zamanda süs bitkileri üretimi de yapıyoruz. Vatandaşlarımızı Ata Tohumlarından üretilmiş fidelerden temin etmeleri için Yerel Tohum Merkezimize bekliyoruz.” dedi.

İlk gün vatandaşlardan büyük ilgi gören dağıtım etkinliğinde domates, patlıcan, biber, salatalık gibi yazlık sebze fideleri halka ulaştırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.