Honaz Belediyesi Kendi Çiçeğini Üretiyor

Honaz Belediyesi Kendi Çiçeğini Üretiyor

Honaz Belediyesi, çiçeğini kendi üretiyor. Belediye Yerel Tohum Merkezi seralarında yetiştirilen kışlık çiçekler toprakla buluşmaya hazırlanıyor.

A+A-

Honaz Belediyesi, ilçenin dört bir yanında yaptığı peyzaj çalışmalarında kendi tesislerinde ürettiği çiçekleri kullanıyor. Seralarda üretimi yapılan kışlık ve ara dönem çiçekleri ilçenin 22 mahallesinde toprakla buluşuyor. Kentin parklarında, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarında yer alan mevsimlik bitkiler Honaz’ın güzelliğine güzellik katıyor.

BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI

b4e2d5d6-a59a-4243-823d-0e312f5f034f.jpg

Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Sera Tesisi’nde yılda yaklaşık milyon 3-4 milyon adet yerel tohumdan elde edilen sebze meyve fidelerinin yanında kışlık ve yazlık çiçek üretimi de yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevsimlik çiçek üretimi yaparak hem tasarruf ediyor hem belediye bütçesine katkı sağlıyor.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BELEDİYECİLİK

İhtiyaç duydukları ürünleri kendi tesislerinde üreterek tasarruf sağladıklarını kaydeden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, "Binlerce fidan ve çiçeği kendimiz üreterek kaynaklarımızı daha verimli bir şekilde kullanıyoruz. Son olarak kışlık Çuha Çiçeği bitkimizi de üreterek hazır hale getirdik. Ziraat mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımları yapılarak yetiştirilen mevsimlik çiçek ve fidanlarımızı park, bahçe ve yeşil alanlarımızda değerlendiriyoruz. İlçemizin her noktasının daha yeşil, renkli ve güzel bir görüntüye ulaşmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

2-076.jpg

KIŞLIK ÇİÇEKLER HAZIR

Yerel Tohum Merkezi Sera Tesisinde son olarak kışlık çiçeklerin üretimi gerçekleştirildi. Çuha Çiçeği, Çin Karanfili, İri Kadife, Kirli Hanım gibi kışlık mevsimlik çiçekler, belediyenin peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere ilçedeki park ve yeşil alanlara gönderilmeye başlandı. Rengarenk çiçekler, Honaz’ın park ve bahçelerini süsleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.