Honaz Mama Noktalarıyla Donatıldı

Honaz Mama Noktalarıyla Donatıldı

Dört mevsim sokakta yaşayan canlar bizlere emanet diyen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, hem kullanım amacı hem de görüntü estetiği ile ilçede bir ilke daha imza attı.

A+A-

İlçede kış aylarında soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenen sokak hayvanlarının mamalara ulaşması adına geliştirilen uygulama ile su boruları mama noktaları haline geldi.

Özellikle son günlerde yaşanan soğuk havalarda sokak hayvanlarına mama dağıtarak gündeme gelen Honaz Belediyesi, şimdilerde yeni bir proje ile adını duyurdu. Su borularından yapılan sokak hayvanları mama noktaları sokakta yaşayan canlara umut olurken kent estetiğine de yeni bir renk kazandırdı.

En Anlamlı Geri Dönüşüme Örnek Oldu

Belediye ekipleri tarafından su arızaları tamir edilirken kullanılan su borularından arta kalan malzemeler mama kabı olarak değerlendirdi.

Su boruları rengarenk görünüme kavuşturularak hem estetik bir görünüm kazandı hem de sokakta yaşayan canlara mama kabı haline geldi.

Mama Kapları Özenle Hazırlandı

Honaz Belediyesi ekipleri tarafından mama kabı olarak kullanılacak su boruları özenle hazırlandı. Kent estetiğine uygun olarak boyanan su boruları ardından ilçenin dört bir yanındaki direk ve ağaç gövdelerine özenle yerleştirildi. İhtiyaca göre belirlenen mama noktaları ilçe halkından da tam not aldı.

“Çalışmalarımız Devem Edecek”

Honaz’ın bütün canlılar için konforlu bir ilçe olması adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek; “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bütün canlılarımızın bizim için kıymetli olduğunu ifade ettik ve bu yolda da projeler üretmeye başladık. Özellikle kış günlerinde sokak canlarımızın beslenme gibi en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacağı dönemde onları yalnız bırakmadık. Ekiplerimizin belirlediği noktalarda mama dağıtımı gerçekleştirirken, sabit mama noktaları çalışmamızı hayata geçirdik. Belediye olarak daha çok noktaya ulaşmak adına bu şekilde borularla bir sistem geliştirdik. Bunların devamı da gelecek. Böylece sokak hayvanlarımız da bu şekilde daha fazla mamaya erişim sağlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.