Honaz Ovasında 2. Kısım Tamamlandı

Honaz Ovasında 2. Kısım Tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Denizli’de yapılan yatırımlarla şehrin mümbit toprakları suyla buluşmaya devam ediyor.

A+A-

Denizli ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Denizli ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 2003 yılından bugüne kadar Denizli’de 70 sulama tesisi tamamlanarak, toplamda 853.437 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 1.023 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

Az Su ile Fazla Arazi

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada;  “ 2018 yılında yapımına başlanan “Denizli Honaz Ovası Sulaması 2. Kısım“ çalışmaları geçtiğimiz ay tamamlanarak hizmete açılmıştır. 7.900 dekar alanı Aydınlar Akbaş Barajından temin edilecek su ile Modern kapalı sistem ile sulayacak olan proje ile Su kaybını en az indirerek daha az su ile daha fazla arazi sulanacaktır. Proje kapsamında 29 bin 665 metre boru döşenmiş, 2 adet basınç kırıcı ve 164 sanat yapısı imalatı tamamlanmıştır.“ dedi.

Hali hazırda sulama faaliyetinin başladığı Honaz Ovası Sulaması 2. Kısım Projesinin 18 milyon 500 bin Türk Lirasına mal olduğunu ve Milli Ekonomiye yıllık 11 milyon 850 bin TL gelir sağlayarak Büyüyen ekonomimize katkı sağlayacağını; Ayrıca Denizli ilinde devam eden projelerin yanı sıra yatırım programında yer alan projelerinde en kısa sürede ihalesinin yapılarak Denizli ilinin Tarımsal üretiminin arttırılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.