Hukuk Herkes İçindir

Hukuk Herkes İçindir

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan 2018–2019 adli yıl açılışında yaptığı konuşmasında adli yılının ulusa, ülkeye ve Denizli’ye hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

A+A-

Ömrünü adalet ve adaletin sağlanmasına vakfetmiş olan ve şimdi aramızda olmayan avukat, hakim, savcı ve  tüm meslektaşlarını rahmetle ve şükranla andığını belirten İlhan, vatan topraklarının işgaline ve emperyalist kuvvetlerin vatan toprağını parçalama isteklerine karşı verilmiş olan en büyük mücadele olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yılını ve yakın zamanda kutlanan kurban bayramını kutladığını belirtti.

 

96.Yılının kutlandığı 30 Ağustos Zaferini ve Cumhuriyeti kazanabilmek amacı ile canlarını ortaya koymuş olan Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehit ve gazileri şükran ve minnetle andığını dile getiren Başkan İlhan, ülkenin, bir taraftan terör olaylarının sebep olduğu kayıpların acısını yaşarken bir taraftan da yanı başımızda meydana gelen çatışmaların Türkiye’ye sıçratılmasından endişelenilen bir dönemden geçildiğini, ülkenin huzurunu çok yakından ilgilendiren bu durumdan çıkmanın sırrının; Atatürk’ün “Yurtta Barış, Cihanda Barış” felsefesinde yattığını, barışın ise evrensel hukuk kurallarının uygulanması ile sağlanabileceğini, çünkü hukukun herkes için olduğunu; huzur ve refahın, eşitliğin, bağımsız yaşamın ve güvenin temel kaynağının huzur olduğunu, barıştan bahsetmenin şu günlerde zor olduğunu, geçen hafta sonu kutlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barış için, hukuk için umutların yitirilmemesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiklerini dile getirdi.

Başkan İlhan’ın konuşmasının devamı şöyle:


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.