Hükümet 1 yıl uzattı ama…

Hükümet 1 yıl uzattı ama…

Bağ – Kur’a borcu var diye Kendisi Türk vatandaşı muayene olamadı. Eşi Suriyeli her şey ücretsiz, bu nasıl iş ?

A+A-

Bağ-Kur’a borcu olan esnafın pirim borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanması 31 Aralık 2019 da sona ermişti. Yayınlanan yeni bir genelge ile bu süre bir yıl daha uzatılmasına rağmen bugün öğleden sonra saat 16.15’te Pamukkale semt polikliniğine  müraacat eden nakliyeci  Ramazan Can ( 33 ) muayene edilmeden geri gönderildi.

Borcundan Dolayı Muayene Olamadı

Geri gönderme ve muayene edilmeyişinin sebebini  Bağ-Kur’a  olan borcundan dolayı olduğunu dile getirdi. Eşinin de Suriyeli olduğunu ve her türlü sağlık hizmetinden ücretsiz yararlandığı halde kendisine uygulanan bu muameleyi içine sindiremediğini söyledi.

Ramazan Can ''Biz ücretsiz muayene de olmak istemiyoruz. Devletimize milletimize faydalı olalım ama imkansızlıklardan dolayı borcumu ödeyemedim.'' 

Borcumu ödeyemedim diye ölelim mi şimdi

Can ''Ayrıca Bağ  - Kura borcu olanlar 1 yıl daha muayene olabileceği açıklandığı halde ben sağlık kontrolünden yararlanamadım. Ücretsiz veya sıra almadan bu devletin imkanlarından yararlanmak için illaki yabancı mı olmamız lazım? Sosyal devlet bu mu ? Ben şimdi basit bir rahatsızlıktan dolayı  bile tedavi olamazsam benim çoluk çocuğuma kim bakacak ? Semt Polikliğinde tedavi edilmedim. Sağlık ocağından rica minnet ilaç yazdırabildim,''dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.