İEÜ Medical Point ve KalDer, ‘Yapay Zeka’ konuştu

İEÜ Medical Point ve KalDer, ‘Yapay Zeka’ konuştu

Naimi Group CEO'su olan Seri Girişimci Farzad Naimi, yapay zekanın başta sağlıkta olmak üzere birçok sektörde değişime yol açacağını söyleyerek, "Yapay...

A+A-
Naimi Group CEO'su olan Seri Girişimci Farzad Naimi, yapay zekanın başta sağlıkta olmak üzere birçok sektörde değişime yol açacağını söyleyerek, "Yapay zeka, insanları işinden etmeyecek. Yapay zekayı kullanmayan insanlar işlerinden olacak" dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nin ev sahipliğinde, WIN TR'nin katkılarıyla Naimi Group'un CEO'su ve RONA Holding yatırım şirketinin kurucu ve yönetici ortağı Farzad Naimi'yi ağırladı. Sağlık sektöründe, gelecek nesil yapay zeka odaklı girişimcilik (Next Generation AI-Centric Entrepreneurship and Education in Healthcare) konulu seminerde konuşan Naimi, yapay zekanın sektörlere olan etkilerinden bahsetti. KalDer üyelerinin ardından İEÜ Medical Point Hastanesi'nin doktorları ve sağlık çalışanları ile bir araya gelen Naimi, yapay zekanın günümüzde başta sağlık sektörü olmak üzere enerji, perakende gibi sektörlerde nasıl kullanıldığı detaylandırdı. Öte yandan seminerde, yapay zekanın gelecek zamanda sağlık, eğitim, enerji gibi sektörlere nasıl katkı sunacağı üzerinde duruldu.

"İnsan beynini taklit eder"

Dünyada en çok kullanılan yapay zeka ChatGPT'den bahseden Farzad Naimi, "İnanılmaz büyüklükte olan içerikler, ChatGPT'nin doğuşunu yaptı. ChatGPT, sistemdeki milyarlarca kelimelere bakıyor atanmış rakamlarla karşılaştırıyor. Bilgi işlemini ve bilgiyi doğru bir şekilde aktarma sürecini gerçekleştiren bir program. Sağlık da bunlardan birisi. Geleceğe yönelik tahminler yapılabiliyor. ChatGPT, insan beynini taklit eder. Bir veri bilimini yeni bir işleme sürecini gündeme getiriyor. Bu durum yeni bir mühendislik alanının gelişmesine neden olacak. Eğer ne aradığınızı doğru bir şekilde bu beyne yüklerseniz, tam ve hatasız cevap alırsınız. Özellikle sağlık sektöründe, tanıların ve tedavilerin doğru şekilde uygulanması gibi konularda yapay zeka kişisel bir asistan gibi kullanılabilir" dedi.

"Asistan görevi yapacak"

Yapay zekanın sağlık sektöründe tıpkı bir asistan görevi göreceğini söyleyen Naimi, kişilerin yapay zekadan korkmamalarını, yapay zekayı işlevsel hale getirmeleri gerektiğini söyledi. Naimi, "Sağlık sektöründe bir asistan gibi çalışarak doğru eksiksiz kararların alınmasında insanlara yardımcı olacağını düşünüyorum. Bunun üzerinde çalışmalar yapılıyor. Tekstil, gıda, eğlence sektörlerinin önemli derecede etkileneceğini düşünüyorum. AI, insanların işini almayacak. AI ile çalışmayan insanların işini alacak. Bir bilgisayara giderek benim bu şikayetim var ne yapmalıyım? diye sormayacağız. Biz yeni teknolojiyi, yeni araçları kullanacak genç beyinleri nasıl yetiştireceğiz? Mühendisleri nasıl eğiteceğiz? Bunu düşünmeliyiz. Benim yerimi o mu alacak demektense bunu nasıl kullanacağız diye düşünmek gerekiyor. Bu ortamda doğan bebekler bunu kabullenecekler. AI yapay zeka, gerçekten muhteşem bir araç. Elimizdeki araçların daha faydalı kullanılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"En büyük değişim sağlıkta olacak"

Sağlık sektöründe olacak değişimlerden de bahseden Naimi, "Değişim, çok baskın olacak. En önemlisi sağlık sektöründe olacak. Öyle ki 3 boyutlu cihazları yeniden geliştirmeniz gerekecek. Yapay zeka, hiç hata yapmayacak demiyorum ama AI gözüyle bakmak ve bunu bir bilgi olarak vermek önem kazanacak. İnsanın yerini alması değil insana destek olmasından bahsediyorum" şeklinde konuştu.

"Yapay zekaya önem veriyoruz"

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Veysi Kubba, ABD'de de girişimleri olan ve yapay zekâ konusunda Dünya'nın en ileri gelen yatırımcılarından biri olan Farzad Naimi Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Medical Point Hastaneler grubu olarak, yapay zekaya son derece önem veriyoruz. Özellikle hastanemizde son teknolojik gelişmeleri takip ederek, tanı ve tedavilerimizde yapay zeka destekli hızlı ve doğru sonuçlar elde ediyoruz. Çok değerli üstadımızı, sizlerle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Fark oluşturacak işler doğuyor"

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü de, "Bizler üretim fabrikalarımızda son 5 yılda yapay zeka uygulamalarının entegrasyonu ile büyük fayda sağladık. Birçok sektörde fark oluşturacak bir iş yapış tarzı doğuyor. İş hayatımızın parçası olacak spesifik bir alan olan yapay zekâ konusunda değerli bilgilerini paylaşacak Farzad Naimi'ye de sunumlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Seminerin sonunda, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Veysi Kubba, Farzad Naimi'ye teşekkür plaketini takdim etti.

Farzad Naimi kimdir?

Farzad Naimi, seri girişimci, NaimiGroup'un CEO'su ve RONA Holding yatırım şirketinin kurucu ortağı ve yönetici ortağıdır. ABD, Japonya ve Brezilya'da başarılı halka arzlara sahip dört Startup'tan oluşan ilk ekibin kurucu ortağı ve parçası olmak da dahil olmak üzere, 30 yılı aşkın süredir başarılı Silikon Vadisi startup liderliğini sürdürüyor. Naimi, mentörlüğün başarılı girişimciliğin temel taşı olduğuna inanıyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, Dünya İnovasyon Ağı (WIN)'nda aktif olarak yer almakta ve RONA Holding portföy şirketlerinin mentörlüğünde önemli bir rol oynamaktadır. Sosyal ve çevresel etkiye sahip sorumlu girişimciliği teşvik etmek ve uluslararası hale getirmek onun hem felsefesi hem de yaşamdaki misyonudur.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.