
Iğdır Üniversitesi'nde 8 Mart Farkındalık Etkinliği
Iğdır Üniversitesi'nde 8 Mart Farkındalık Etkinliği
Iğdır Üniversitesinden 8 Mart’a Özel Farkındalık Etkinliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi himayesinde Millet Bahçesi’nde anlamlı bir farkındalık programı gerçekleştirildi.
Genç Hemşireler, Anadolu Okçuluk, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme, Millî Değerleri Koruma ve Yaşatma ile Genç Yönetim ve İnovasyon topluluklarının iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte; kadınların toplumdaki yeri, değeri ve hayatın her alanına sundukları katkılar vurgulandı.
Birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı programda, kadınların toplumsal hayatta üstlendiği kritik roller ve emekleri bir kez daha hatırlatıldı. Katılımcılar, kadınların toplumsal gelişim ve ilerlemedeki vazgeçilmez rolüne dikkat çeken çeşitli farkındalık faaliyetleri yürüttü. Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülengül Mermer, fakülte yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözüne de atıfta bulunularak kadının hayatın her alanındaki güçlü ve değerli varlığının altı bir kez daha çizildi.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.