Iğdır'dan Deprem Bölgesine Fener Desteği

Iğdır'dan Deprem Bölgesine Fener Desteği

Iğdır’da yaşayan Yük.Maden mühendisi Yetiş Türkoğlu 10 ilde meydana gelen depremde karanlıkta kalan çocuklar için akülü el feneri yaparak Afad ekiplerine teslim ediyor.

A+A-

“Deprem de çocuklar ışıksız kalmasın ”ilkesi içinde fener ihtiyacına katkı sağlamak istediğini söyleyen Yetiş Türkoğlu,”3 yıldır hobi olarak yapmış olduğum el feneri tamiratını deprem bölgesinde elektrik kesintilerinin olduğunu düşünerek katkıda bulunmak istedim . Bu amaçla elimde daha önce tamirini yapmış olduğum yaklaşık 100 adet büyük el fenerini oraya göndermek istedim. Bu el fenerleri yaklaşık 8 saat ışık veriyor 1 şarjla.Ama küçük bir sorun vardı o da akü sorunu idi.Bu fenerler için 0 akü olması gerekiyordu. Sosyal medya aracılığı ile akü desteği  istedim kısa sürede duyarlı dostlarımdan 40 akü alarak bunları hazırlamaya başladım.Yaklaşık 20 adedini bu gün bitirerek yarın afad yetkililerine teslim edeceğim. Geri kalan 20 adedini de ertesi güne hazırlayıp teslim edeceğim .Deprem bölgesine en uzak yerde olmamıza rağmen gönlümüzün onların yanında olduğunu bildirmek istiyorum. Deprem de hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum.İnş.çocuklar ışıksız kalmaz.”dedi.

Yetiş Türkoğlu, elinde kalan 60 adet el feneri için akü ihtiyacının olduğunu hayırseverlerden destek beklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.