İlk Kıvılcım Samsun’da Yakıldı

İlk Kıvılcım Samsun’da Yakıldı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

1918 Mondros Mütarekesi sonrasında ülkemizin birçok bölgesi düşman işgaline uğramış, memleketin dört bir yanında bu işgallere karşı halk dirençli bir mücadele göstermekteydi. Birinci Dünya Savaşı sonrası zorlaşan koşullara rağmen, aziz milletimizin yılmadan ve yorulmadan başlattığı kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması ile yakılmıştır.

Kurtuluşun İlk Adımı

19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin düşmandan kurtuluşunun ilk adımının bir simgesi olup aynı zamanda bu kutlu mücadelenin mihenk taşıdır. Vatanı ve milletin istikbalini aklın ve bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözü ile de bu konuda gençlere düşen görevi açıkça belirtmiştir. Aynı zamanda, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesi’nde bağımsız bir milletin olmazsa olmazlarını ifade ederek, Türk gençliğine olan güvenini ve inancını açıkça ortaya koymuştur. Bu kutlu tarihin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize tüm imkânsızlıkların üstesinden gelerek bir devlet ortaya çıkaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve onların verdiği takdire şayan mücadeleyi her daim hatırlamak ve yeni nesillere anlatmak bizlerin asli ve öncelikli görevlerinden biridir.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler; aklın ve bilimin çizgisinde, çağın teknolojileri ve yenilikleri doğrultusunda yeni nesillerimizi, ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji, bilim, sanayi, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda ülkesini ve milletini müreffeh kılan gençler olarak yetiştirmek amacındayız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en kalbi duygularla kutlarken, bu vatan ve bayrak uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.