İmamlar Göletine 10 Bin Tane Bırakıldı

İmamlar Göletine 10 Bin Tane Bırakıldı

Çameli Tarım İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen 10 bin yavru pullu sazan İmamlar Göletine bırakıldı.

A+A-

Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Çameli'de su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çameli'de daki İmamlar Göletine  yavru sazan balığı bırakıldı.

Balıkların doğal şartlarda iki yıl sonra yenilenilir seviye olarak değerlendirilen 1 kiloya ulaşması bekleniyor. Sazan balıkları yaklaşık 25 kiloya kadar büyüyebiliyor.

“10 BİN BALIK BIRAKILDI”

Yetkililer  bırakılan yavru pullu  sazan balığı sayısının 10 bin olduğunu açıkladı. Halk arasında pullu sazan olarak da bilinen balıkların normal doğa şartlarında iki yıl sonra yenilebilir seviye olarak bilinen 1 kilogram ağırlığa ulaşacağı Pullu  sazan balığı lezzetli ve bölgede talep olan bir tür. Popülasyonunu sürdürmek adına bıraktığımız onbinlerce balık yıllar sonra 25  kiloya kadar büyüyebilecek dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.