İstanbul Depremi İçin Tarih Verdi

İstanbul Depremi İçin Tarih Verdi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremiyle ilgili konuştu!

A+A-

 

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 2021, 2022 ve 2023 yılları için deprem analizinde bulundu. Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi.

Son dönemde yaşanan sık depremlerin olası bir depremi getirip getirmeyeceği vatandaşları tedirgin ediyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

2045'TEN ÖNCE... 


 Ercan, "Marmara Denizi'nde açıklamalar yapılıyor ama maalesef İstanbul'da bir deprem çığırtkanlığı var. Bazı profesörler, 22 yıldır her an deprem olabilir dediler ve dedikleri çıkmadı. Ben halen 2045'ten önce olmaz diyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Sabah'tan Abdulhay Selim Dündar'ın haberine göre, İstanbul'da ivedi bir deprem beklemediğini paylaşan Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da ivedi bir deprem olabilmesi için bu depremin belirtileri olması gerektiğini ve şu anda bu belirtilerin olmadığını söyledi.

"DEPREMLER YILI OLACAK"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Yerin çekirdeğinde olağanüstü bir yalpalanma var. Bu yalpalanma, biraz yerin dengesin bozuyor. Yerdeki manyetik alanların yönünü ve hızını değiştiren bir yalpalanma bu. Bunun sonucunda da 2018 yılında belirttiğim gibi, 2020, 2021 ve hatta 2023 yılları dünya üzerinde ve Anadolu'da deprem yılları olacaktır" dedi.

"Bunun bizim tarafımızdan denetlenme olasılığı yok" diyen Övgün Ahmet Ercan "Biliyorsunuz, 2020 yılı depremlerle başladı ve depremlerle bitti. Yaklaşık 7 tane büyük deprem oldu. 2021 yılında henüz büyük bir deprem görmedik. Son gördüğümüz büyük deprem 30 Ekim Sisam depremiydi. Ondan sonra Midilli'nin önünde gördük" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.