İstanbul’da Madalyaları Süpürdüler

İstanbul’da Madalyaları Süpürdüler

Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinde madalyaları süpürdüler.

A+A-

Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu sene 17.si yapılan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinde, 1 altın, 4 gümüş ve 6 bronzla toplam 11 madalya ve 3 merit alıp büyük bir başarı elde ettiler.

Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması Kategorisinde 1 “ALTIN” Lise Düzeyi Okulları Ana Yemek Kategorisinde 1 “GÜMÜŞ” 1 “BRONZ”  1 “MERİT” Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı 2 “BRONZ” Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Aşçı Balık Yarışmasında 2 “MERİT”  Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasın 1 “GÜMÜŞ” 1 “BRONZ” madalya aldılar.

35 Ülkeden Katılım

25-28 Aralık 2019 tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 17.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, İstanbul, Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. 70 in üzerinde katogoride düzenlenen yarışmalarda 35 ülkeden 5000 Türk ve dünya şefleri, lise ve üniversite öğrencileri madalya için kıyasıya mücadele ettiler. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 16 yıldır aralıksız düzenleniyor. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor. Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleştirilen organizasyon, bu yıl da geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi ile karşılaştı.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla 4 yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlamasıyla da önemli bir görevi ifa ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.