İzmir'de Denizli Kültür Sanat Gecesi

İzmir'de Denizli Kültür Sanat Gecesi

Denizlililer Selahattin Pınar ile Özay Gönlüm anısına İzmir’de buluştular.

A+A-

İzmir Denizlililer Güç Birliği (İZDEGÜÇ) -  6 Şubat(1960)’ta  vefat eden Selahattin PINAR ile 5 Şubat (2000)’ta doğan Özay GÖNLÜM’ü birlikte andıkları gecede İzmir’de yaşayan hemşeri ve sanatseverlere duygu dolu anlar yaşattılar.

 İZDEGÜÇ Başkanı Dilek Özkan EMİROĞLU’nun hoş geldin konuşmasıyla başlayan gecede eski Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ de bir selamlama konuşmasıyla salonu dolduran hemşeri ve sanat severleriyle buluştu

Gecede önceki dönem Denizli  Milletvekili Mehmet Yüksel ile Bornova Kaymakamı Fatih GENEL’in yanında İzmir’deki Denizli merkezli hemşeri derneklerinin başkanları ve üyeleri ile sanatçıların hayranı olan dinleyiciler yer aldılar.

 İZDEGÜÇ-İzmir Denizlililer Güçbirliği Derneği, 18 Şubat 2022 Cuma akşamında İzmir Tepekule’de gerçekleştirdiği DENİZLİ KÜLTÜR SANAT GECESİYLE, hem  Denizli doğumlu Türk Sanat Müziğinin unutulmaz bestekârı  Selahattin PINAR’ı hem de kendine özel sesi, tavrı, üç saplı Yâren sazıyla Ege türküleriyle ölümsüzleşen  Özay GÖNLÜM’ü birlikte andı;

İZDEGÜÇ gecede,  TRT İstanbul Radyosunun çok özel ses sanatçısı  İbrahim Suat ERBAY’ı, Ege türkülerinin çok özel yorumcuları TRT İzmir Radyosu ses sanatçıları Sabahattin GÜLÜMSER’i ve Selcan Kökçen ŞAHİN’i dinletti… Şerif KUTLUDAĞ da Denizli konulu şiirleriyle dinleyenlerin duygularına tercüman oldu.

Davetlilerini Denizli klasiği olan Zafer Gazozu ve Serinhisar Leblebisiyle karşılayan İZDEGÜÇ,  PANDEMİ sürecinde yalnızlaşan hemşerilerinin özlem gidermelerine de ortam hazırlamış oldu.

Baştan sona TRT disiplini ve sahne güzelliği ile süren gece, başladığı güzellik ve olgunlukla sonuçlanırken, konukların sanatçılara gösterdikleri ilgi görülmeye değerdi .

Yeni kurulan bir hemşeri derneği olmasına rağmen İZDEGÜÇ düzenlediği bu Denizli Kültür Sanat Gecesiyle İzmir’deki hemşerileri ve sanatseverlerin gönlünde taht kurmuş oldu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.