Jandarma 12. Seminerini düzenledi

Jandarma 12. Seminerini düzenledi

Motosiklet kazalarının sayısını düşürmeye yönelik, motosiklet kullanımında dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı, Denizli Jandarma biriminin düzenlediği seminere 120 ögrenci iştirak etti.Seminerde öğrencilere hediyeler verildi.

A+A-

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda, yaşanan  motosiklet kazalarına karıştığı belirlenen 16-20 yaş arasındaki gençlerin motosiklet kullanımına yönelik doğru kullanımı hedef alana seminere Çameli Kaymakamı Semih Cembekli de katıldı ve öğrencilere deneyimlerini anlattı. Seminerde anlatılan bütün kuralların çok önemli olduğunu ve bu kurallara kesinlikle uyulması gerektiğini söyledi.

 

Seminerde kask takmanın baş bölgesinin düşme anında korunması amacıyla ve kaskın trafikte görünür olarak çok önemli olduğu belirtildi. Seminerde standarda uymayan kaskların yaşanan kaza esnasında kırılarak sürücüyü koromadığının altı çizilerek standartlara uygun olan kaskların kullanılmasının öeminin altı çizildi. Seminerde eğitim veren Jandarma Motosiklet Personeli tarafından, sorulan soruları doğru cevaplayan öğrenciler kask, eldiven ve reflektifli yelek hediye edilerek ödüllendirildi.

 

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan kaza analizlerinin ortaya koyduğu tabloda; motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde sayısının arttığı ve son 5 yıl da meydana gelen ölümlü kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiği, hayatını kaybedenlerin onüçü’ünün bu bölgeden olduğu belirlenmiştir. Motosiklet kazalarının % 50 sinin tek taraflı olarak gerçekleşmesinden dolayı, güvenli motosiklet sürüşü üzerinde önemle durulmuştur.

 

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması hedeflenmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.