Jandarma Motor Sürücülerine Eğitim Verecek

Jandarma Motor Sürücülerine Eğitim Verecek

Jandarma Motor Sürücülerine Eğitim Verecek

A+A-

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına (1.024) motosiklet karışmıştır. Bu kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiştir, ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesindendir.

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik eğitim semineri planlaması yapmıştır. (20) hafta ve (20) ders olarak planlanan proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir.

Meydana gelen motosiklet kazalarına karışan sürücülerin önemli bir kısmının 16-20 yaş aralığında olması nedeniyle lise öğrencileri ana hedef kitle olarak belirlenmiştir. Önümüzdeki hafta başlayacak olan seminerlerde, güvenli yol sürüş kontrol sistemi platformu eğitim üyeleri eğitim verecektir.

Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10.000 motosiklet bulunmakta olup, 2000 sürücüye ulaşılması hedeflenmiştir. Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmış, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedeflenmiştir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.