Kahraman Şehit Oğuz Özgür Çevik Kitabı Tanıtıldı

Kahraman Şehit Oğuz Özgür Çevik Kitabı Tanıtıldı

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Şehitlik adına verilen lisede "Kahraman Şehit Oğuz Özgür Çevik" kitabının tanıtımı yapıldı.

A+A-

İrade Alili’nin yazdığı Kitapta vatan için canını feda eden yiğit asker Oğuz Özgür Çevik ile ilgili hatıralar ve kahramanlıklarından bahseden röportajlar yer alıyor.

Şair ve yazar  İrade Alili tarafından ,  20.10.2016 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK ‘lılarla girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik kahramanlığını anlatığı kitabı  şehidin adının verildiği   Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde tanıtılarak imza günü düzenlendi.

Yazar Irada Alili’nin kaleme aldığı "Kahraman Şehit Oğuz Özgür Çevik" kitabı Şehidin vefatının 6.yılında  büyük ilgi gördü.

İmza gününde konuşan  Irada Alili ,”         

Kitapta emeği geçen tüm canlarımıza teşekkür ediyorum. Milletvekili, Kültür Komitesi Başkanı

Ganire Paşayeve, dr. Bayram Yılmaz, Aysel Memmedzade, Leyla Babazade, Kamala Alakbarova, Vuqar Irevanli, Zakeriye beye ve kitaba röportaj veren dostlara minnettarlığımı bildiriyorum. Kitabın tanıtımında büyük emeği geçen lise müdürü Önder beye teşekkür ediyorum. Aliağa belediye başkanı Serkan beye ilgi alakasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum Kitabın yayınlanmasında ve tasarımında katkılarından dolayı Bayram Yılmaz'a teşekkür ederim. Röportajların toplanmasında desteklerini esirgemeyen Abdurrahim Aydemir beye Allah'tan rahmet diliyorum.

Yiğitlerin ülkesi her zaman var olacaktır. Allah bütün şehidlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun inşallah Rabbim kardeşliğimizi korusun. Türk Dünyamız var olsun. Sunumda yanımda olan Roza hanıma ve Arzu hanıma teşekkür ederim.”dedi.

Kitabın konusu hakkında bilgi veren Irada Alili ,bu kitap Şehit Oğuz Özgür Çevik’in kahramanlık hikayesidir. Kitapta Şehidimizin ailesi, çevresi, silah arkadaşlarının onunla hatıraları yer almaktadır. Bu kitap iki devletin bir milletin göstergesidir. “şeklinde konuştu.

Kitabın yazarı araştırmacı akademisyen İrade Alilidir.Bu onun 19 cu kitabıdır. Kitabın ön sözünde milletvekili  Ganire Paşayeva editör Aysel Memmedzade,danışman Abdürrahim Aydemir, kitabın kapak tasarımı , hazırlanması ve yayımını Ceyhan Kaymakanı Dr.   Yılmaz yapmışdır.2022-ci yılın 5 ci ayında basılmıştır.

Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, 20 Ekim 2016'da, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşmüştü. Çevik'in şehit olmasının üzerinden 6 yıl geçerken, şehit yüzbaşı için anma töreni düzenlendi. Anma programı Şehit Oğuz Özgür Çevik'in Aliağa Şehitliğinde bulunan kabir ziyareti ile başladı. Adının verildiği okulda devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.