Karaca: Okulda Siyaset Yapılamaz

Karaca: Okulda Siyaset Yapılamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Güney Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, AK Parti Güney Belediye Başkan Adayının seçim propagandası yaptığı iddialarını gündeme taşıdı.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, öğrenci velilerinin. Güney AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil Ayhan'ın Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğretmenleri bir odada toplayarak propaganda yaptığını iddia ettiğini bildirdi. Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ‘okullarda siyasi propaganda yürütülemez' maddesini hatırlatarak. AK Parti'nin bir kez daha hukuka aykırı hareket ettiğini kaydetti.

Kanunda Belli

Okulların siyasi propaganda merkezi olamayacağını, öğretmenlerin AK Parti'nin seçim propagandasına mecbur bırakıldığını ifade eden Karaca, YSK'nın geçmişte seçim dönemlerine ilişkin aldığı kararlarda olduğu gibi 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için belirlediği propaganda serbestliği ve seçim yasaklarına ilişkin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararında da mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ile tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacağının vurgulandığını hatırlattı.

İdari Soruşturma Açılmalı

Ülkenin her yerinden okullarda AK Parti propagandası haberlerinin geldiğini bildiren Karaca. Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve davet etti. Eğitim kurumlarının siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen Karaca, iddialara ilişkin soruşturma açılması ve sorumluların görevden uzaklaştırılması gerektiğini, sorumlular görevden alınıncaya kadar konunun takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.