Karaca: Tek Kuruş Vermeyeceğiz

Karaca: Tek Kuruş Vermeyeceğiz

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bugün gerçekleştirilen Kanal İstanbul ihalesi ile alakalı bir açıklamada bulundu.

A+A-

“Kanal İstanbul” projesine ve ihalelerin yapılmasına en baştan beri itiraz eden Vekil Gülizar Biçer Karaca; Koronavirüs salgınında, sağlık çalışanlarının kendi ceplerinden  maske eldiven almak zorunda kaldığını ama bu ihaleyi yapanların taktığı maskelerin suçu saklamaya yetmediğini herkesin bildiğini ifade etti.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul ile alakalı ihale yapılmasını eleştirdi. Karaca, “Sağlık emekçilerimiz koruyucu ekipmanlarını kendi imkanları ile satın almak zorunda bırakılırken, taktığınız maske ve eldivenler; kamu kaynaklarını israf eden rant zihniyetinizi gizleyemez. Bu halk; korona günlerinde ihale! çıkarcılığınızı unutmayacak” dedi.

Kanal İstanbul’un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ve yeniden inşası için yapılan ihaleye ilişkin görüşlerini açıklayan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca maske ve eldivenli görüntüye, suç gizleme benzetmesinde bulundu.

O ELDİVENLER VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN, SUÇLARINIZI GİZLEMEK İÇİN DEĞİL!

Sağlık emekçilerimizin kendi imkanları ile koruyucu ekipman satın almak zorunda kaldığını, hastanelerde ekipman sıkıntısının, yeterli test sorununun yaşandığını dikkat çeken Biçer Karaca, “ Tüm ülkenin virüsle mücadele ettiği bu günlerde, yüzleri maskeliler İstanbul’u katlediyor.  O maskeler ve eldivenler virüsten korunmak için, sizin suçunuzu gizlemek için değil. Yoksulun, emekçinin, çiftçinin, esnafın, evsizin çare beklediği bir dönemde, kamu bütçesini çarçur edecek, yandaşlara kaynak aktaracak imzalar atılıyor.

HER TÜRLÜ FAALİYET DURDURULUYOR… İHALE ÇANTACILIĞI DIŞINDA!

Koronavirüs salgını ile mücadele önlemlerinin alındığı dönemde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazine arazileriyle ilgili ihaleleri askıya aldığını hatırlatan Biçer Karaca, “Bizler her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor. Tedbir amaçlı her türlü faaliyet durduruluyor, çantacılık dışında.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın rant ile ilgili söylemlerini şimdi daha iyi anladık.” İhaleye giren firmalara da uyarılarını tekrarlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı "teklif veren firmaların da takibindeyiz. Saray iktidarı ile yakınlığınızı biliyoruz. Uyarılarımızı tekrar ediyoruz"

AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN: TEK KURUŞ VERMEYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kanal İstanbul’la ilgili ihaleye girecek firmalara söylediği sözleri hatırlatan Biçer Karaca “Biz bu süreçteki o eldiven ve maskelerinizi unutmayacağız… Vatandaşlarımız da unutmayacak... Çoğu sağlık personelimizin maske ihtiyacının giderilmediği bu dönemde, maske ve eldivenlerinizle kamu kaynaklarını israf eden halk düşmanı hamlenizi unutmayacağız. Siz de bu sözümüzü unutmayın, ilk seçimde AKP gidecek ve biz geleceğiz. Ne kredilerinizi ne de alacaklarınızı… İhalecilere, rantçılara tek kuruş ödemeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.