Karaca,Bu ilginç özelliği ile tarihe geçti

Karaca,Bu ilginç özelliği ile tarihe geçti

Türkiye’de bu ilginç Bu özelliğe sahip tek vekil Gülizar Biçer Karaca olduğunu biliyor muydunuz ?

A+A-

7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP 3.sıradan milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca sadece yaklaşık 5 ay milletvekili olabildi. 1 Kasım 2015 yılında erken genel seçimlere gidildi. 1 Kasım da yapılan erken genel seçimlerde CHP adayı olarak yine 3.sıradan vekil adayı oldu ve çok az bir oy farkı ile seçilemedi. CHP 7 Haziran da 3 vekil ile mecliste temsil edilirken 1 Kasım seçimlerinde Gülizar Biçer Karaca’nın seçilememesinden dolayı CHP iki vekile düştü.

 

2015 1 Kasım genel seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için seçilemeyenler  ve kurumlarından istifa edenler  özlük haklarına kavuşamadan vekillikleri sona erdi. Gülizar Biçer Karaca’nın durumunda Türkiye de sadece 7 kişi vardı. Diğer 6 kişi resmi kurumlardan istifa ederek aday olmuşlardı. Bu 6 kişi  yasa gereği eski görevlerine döndükleri için Milletvekili özlük haklarına kavuşurken Gülizar Biçer Karaca özlük haklarına sahip olamayan tek vekil olarak tarihe geçti. Gülizar Biçer Karaca da özlük haklarına kavuşması için bir kamu kuruluşunda çalışıyor olması gerekiyordu. Karaca serbest avukatlık yaptığı ve herhangi bir kamu kuruluşunda çalışmadığı için o özlük haklarından yararlanamadı.

 

OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİM MAYIS 2020’DE OLURSA…

Bu özelliği ile tarihe geçen tek milletvekili olan Gülizar Biçer Karaca olası bir erken seçim olursa ve bu seçim de Mayıs 2020 de yapılırsa Karaca  yine aynı akibete uğrayabilir. Milletvekilleri özlük haklarının oluşabilmesi ve emekli olabilmesi için 2 yılın dolması gerekiyor.

24 Haziran 2018 yılında yapılan Son genel seçimlerde CHP 1.sıradan Milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca aynı zamanda CHP Genel Başkan yardımcılığı da yapıyor... ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.