Karnından 5 kiloluk tümör çıktı

Karnından 5 kiloluk tümör çıktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne karın şişliği şikayetiyle başvuran kadın hastanın karnından ameliyatla 5 kilo ağırlığında tümör çıkarılırken, aynı zamanda hastanın yumurtalık kanseri olduğu da ortaya çıktı.

A+A-

Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde yaşayan 73 yaşındaki Halime Soyutürk, geçen Çarşamba günü karın şişliği şikayetiyle Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'ne başvurdu. Soyutürk'ün yapılan muayenesinde karnında 5 kilograma ulaşan yumurtalık kisti olduğu ve nedenle nefes almakta zorlandığı ve karın şişliği meydana geldiği belirlendi. Soytürk, hastanede Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Yapılan ameliyatla Soytürk'ün karnındaki yumurtalık kisti tümör çıkarıldı.

 

 Ameliyatı yapan Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım, hastanın üç aydır çeşitli hastanelere gittiği ancak tanı konulamadığını belirterek, "Karnını tamamen dolduran kitle tanısı için hastamız üç aydır çeşitli hastanelerde tetkik edilmiş. Yapılan tomografi incelemesi sonucunda tanı konulamamış. Tomografide batın içinde sıvı olarak tariflenen kitlenin aslında tüm batını dolduran yumurtalık kisti olduğu anlaşılmıştır. Kist 5 kilogram ağırlığına ulaşmış. Literatürde sadece bu büyüklüğe ulaşan 5 vaka bulunmaktadır. Hastanın nefes bile almasını engelleyen bu kitle çıkarılınca hasta normal nefes alıp vermeye başladı. Tanımızda musinoz yumurtalık kanseri ve eşliğinde apandiste de aynı tür tümör izlenmiştir. Cerrahi işlemleri tamamlanan hastanın sonraki tedavileri planlanacaktır" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.