Kavurucu Sıcaklara Hazır Olun

Kavurucu Sıcaklara Hazır Olun

Denizli ilinde birkaç gündür etkisini gösteren sıcak hava yarın özellikle 6 ilçede 40 derecelere yaklaşacak. İşte hafta sonuna kadar hava durumu.

A+A-

Sağanak yağışlar ve doluların ardından gelen seller, arazilerin tahrip olması derken kavurucu sıcaklar kapıya dayandı. Denizli’de özellikle 6 ilçede 40 dereceye yaklaşan sıcak havalar bunaltacak. Diğer yerlerde ise çok büyük bir fark olmayacak ve hava sıcaklıkları 36 derecelerde olacak.

Sıcaklıklara Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, özellikle yarın Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Buldan, Honaz ve Beyağaç ilçeleri kavrulacak. Burada oturan vatandaşların özellikle öğlen güneşin en tepede olduğu vakitlerde dışarda olmamaları dile getirildi.

 

Alınan verilere bakıldığında genel olarak hafta sonuna kadar havaların 36 derecelerde olduğu görülmekte. Cuma günü ise havanın 1 derece daha düşük olduğu ve 35 derece olduğu görülüyor.

 

Tamamen açık ve bol güneşli olacak bugünlerde güneşim kavuruculuğundan özellikle kalp ve tansiyon hastalarının uzak durmaları gerekmekte.  

 

İlçelerde Durum Farklı

Genel hava durumu dışında ilçelerde sıcaklığın biraz daha artacağı görülüyor. Merkezefendi ilçesinde hafta sonuna kadar sıcaklığın 37-38 derece, Pamukkale ilçesinde 38 derecede, Sarayköy ilçesinde ise 39 derecede olması bekleniyor. Buldan'da 36-37 derece, Honaz ve Beyağaç'ta 36 derece olacağı düşünülüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.