Kazım Arslan, Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Kazım Arslan, Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

CHP Denizli Milletvekili A. Adayı Kazım Arslan, Tavas'ta CHP ilçe başkanı ve partilileriyle bir dizi görüşmelerde bulundu.

A+A-

Kendi memleketi olan Tavas'ta yoğun ilgi ile karşılaşan Arslan, gittiği yerlerde vatandaşlarla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP Denizli Milletvekili A. Adayı Kazım Arslan, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türk-İş Konfederasyonu’nu ziyaretinde söylediği 12 yıl boyunca emekçilerin haklarını geliştirdikleri ve savundukları ifadeleri ile Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere ikramiye verilmesi açıklamasını mirasyedilik olarak değerlendirmesi,  koskoca bir yalandan ibarettir ve içi boş bir görüntüdür" dedi.

Arslan; Özellikle işçilerin ve emekçilerin hakları son 12 yılda, 12 Eylül iktidarında bile  görülmeyen bir gerilemeyle karşı karşıya olup; Kozlu’da, Soma’da, Ermenek’te, Yalvaç’ta, Torunlar İnşaat’ta ölen işçilerin kanları daha kurumamışken, işçi sağlığı ve güvenliğini piyasalaştıran, işverenlere türlü kolaylıklar sağlayan, hiçbir önlem almayan, denetim yapmayan siyasi iktidar, işçi haklarını geliştirdiklerinden bahsetmemelidir.

İşçiler, emekçiler sürekli yoksullaştırılarak, “Çin’de olduğu gibi ucuz emek cenneti yaratıyoruz.” diyerek yurtdışında açıklamalar yapanlar, çalışma yaşamında işçilerin haklarını birer birer geri götürenler, daha son günlerde TBMM’ye sevk ettikleri yasa tasarılarıyla gece çalışması sınırını kaldıranlar, kiralık işçiliği getirenler, taşeron çalışmayı kaldırmak yerine kamuda her işin taşerona devredilmesini yasalaştıranlar işçi haklarını geliştirdik diye halkı kandırmasınlar. 12 Eylül darbe döneminde bile olmayan yasakları getirenler, cam, maden ve metal işçilerinin yasal grevlerini “milli güvenlik” gerekçesiyle yasaklayanlar, hakları için sokağa çıkan işçileri, emekçileri gazla, copla terbiye etmeye kalkanlar, özgürlüklerden bahsetmesinler.

İşçi alacaklarını öncelikli alacak olmaktan çıkaranlar, kıdem tazminatı hakkını Fon kurarak yok etmek isteyenler, ülkemizde işçilerimiz işsizken yabancı işçi çalıştırmak için kanun çıkaranlar, sendikaların toplu sözleşme yetkilerini ellerinden alanlar şimdi kalkmış, işçi emekçi haklarını geliştirdik diyorlar. Davutoğlu, timsah gözyaşı döküyor, ama halkımız, emekçilerimiz artık size inanmıyor dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.