Kazım Arslan : Kadına Şiddet Bitecek

Kazım Arslan : Kadına Şiddet Bitecek

CHP Denizli Milletvekili A.Adayı Kazım Arslan 7 Haziran 2015 seçimleri çerçevesinde Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti

A+A-

Kurmuş olduğu temaslar sonucunda, özellikle sivil kadın örgütleri ile görüşmelerinde kadınlarımızın son günlerde yaşamış olduğu şiddet gündeme gelmiştir. Toplumun bu kesiminden gelen büyük tepkileri ve şikayetleri bildiklerini ifade ederek, ne yazık ki 13 yıllık mevcut iktidar ve sözcüleri bu iklimin yaratılmasında etkili olmuştur dedi.

AKP İKTİDARI KADINI 2.HATTA 3.SINIF VATANDAŞ YAPTI

13 yıldır hükümet olan mevcut iktidar kadını yok sayarak, ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş yerine koyarak, söylem ve eylemleriyle toplumun yarısını görmezlikten gelmektedir. Toplumun yarısının yani kadınların ekonomide, sosyal ve kültürel hayatta yer almaması ulaşmak istediğimiz muasır medeniyet seviyesinin önünde büyük bir engeldir. Cumhurbaşkanı'nın son zamanlarda yapmış olduğu kadınların erkeklerle eşit olmadığına dair demeçleri, onları erkeklere emanet edilecek bir varlık olarak görmesi kafasının içindeki bakış açısını ortaya çıkarmaktadır. İktidar ve çevrelerinin açıklamaları kadınların sosyal hayattan uzaklaşmaları, ekonomik olarak güçsüzleşmesi ve böylece sadece evinde çocuklarını yetiştiren, kocalarına bakan, ev işleriyle uğraşan insan olması yönündedir. Oysa biliyoruz ki ileri refah seviyesine ulaşan demokratik gelişmiş ülkelerde kadınlar üretimin, ekonominin ve sosyal hayatın içindelerdir.

CHP iktidarında kadına yönelik olumsuz politikalara son verilecek, onların toplumda hak ettiği yer mutlaka sağlanacaktır. Kadına yönelik şiddeti önlemek, şiddete uğrayanları korumak ve tekrar şiddete uğramayacakları bir yaşam kurmalarını sağlamak görevimiz olacaktır. Ücretsiz danışmanlık, psikolojik destek ve yasal yardım veren danışman merkezleri oluşturulacaktır. Kadın sığınma evlerinin sayıları hızla arttırılacak, sadece töre değil, cinsiyete yönelik taciz, tecavüz ve cinayetlerin de en ağır şekilde cezalandırılması sağlanacaktır. Şiddete uğrayanlara sunulan hizmet sistemleri yeniden düzenlenecek, bu hizmette çalışanların eğitim eksikliği özel programlarla tamamlanacaktır.

Özellikle çalışan kadınların, memur ve emekçilerin çocuklarına yönelik ücretsiz ve ya devlet katkılı çocuk yuvaları ve anaokulları açacağız. Aile sigortası toplumda kadının yerini güçlendirecek önemli projelerden bir tanesidir. Bu kapsamda evin kadınına doğrudan destek vererek her ay banka hesaplarına sosyal yardım çerçevesinde ekonomik katkıda bulunulacak, böylece kadının ailedeki ve toplumdaki rolü güçlendirilecektir.

Ülkemizde son açıklanan TÜİK verilere göre işsizlik oranı çift hanelere, %10.7'ye ulaşmıştır. Özellikle gençlerin işsizlik oranı %25 civarındadır. Üniversite mezunu her dört gençten biri işsizdir. Ülke kaynaklarını har vurup harman savuran, çarçur eden mevcut iktidar dişe dokunur, istihdam arttırıcı yatırımlar yapmak yerine ranta, sıcak paraya ve ithalata dayalı ekonomik büyümeyi tercih etmiştir. CHP iktidarında özellikle atanamayan öğretmenlerin atamaları sağlanarak büyük bir eğitim hamlesi gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.