KDV ve ÖTV’ye İndirim Müjdesi

KDV ve ÖTV’ye İndirim Müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklama ile yeni vergi indirimlerini ilan etti.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katılmış olduğu vergi denetim kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı. Albayrak açıklamasında yeni dönemde maliye alanında bilhassa ortaya koydukları hedeflere ulaşmak, reformları hayata geçirmek için VDK'yı yeniden kurgulayacaklarını dile getirdi.

Kredi faizlerinde son bir ayda çok ciddi pozitif gelişmelerin olduğunu belirten Albayrak, Yüzde 40-50'ler konuşulurken bugün itibari ile geldikleri noktanın ortalama yüzde 30'ların altına inmeye başladığını, mevduat faizlerinin yüzde 20'nin altına inmeye başladığını ve bu trendin aşağı inmeye başladığını gösteren gelişmeler olduğunu söyledi.

ALTI BAŞLIKTA VERGİ İNDİRİMİ

Kendi kitaplarında gevşemenin olmadığını, motivasyonlarını koruyup güven artırıcı adımları hayata geçirmeye devam edeceklerini, tüm kamuoyu ile önemli gördüğü açıklamayı paylaşmak istediğini, yıl sonuna kadar 6 başlıkta KDV ve ÖTV indirimlerini devreye aldıklarını belirtti.

Konut satışında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulamasının devam ettiğini belirten Albayrak, tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilmesinin de yıl sonuna kadar süreceğini, mobilyada KDV’nin yüzde 18'den 8'e ineceğini, beyaz eşyada ÖTV’nin yıl sonuna kadar sıfıra ineceğini, 1600 CC altı motorlu araçlarda ÖTV uygulamasında 15'er puanlık indirime gidildiğini ve ticari araçlarda KDV'yi yüzde 18'Den yüzde 1'e indireceklerini dile getirdi.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.