Kilolarınızı Uyurken Verin

Kilolarınızı Uyurken Verin

Canan Karatay'ın kilo vermek isteyenlere sevindirici bir haberi var. Karatay'ın bu tavsiyelerine dikkat edilirse uyurken de kilo verilebilir.

A+A-

Kilo vermek amacı ile yediklerinize dikkat ediyorsunuz ama tartıda herhangi bir oynama olmuyorsa bazı şeylere dikkat etmeniz gerek. Vücutta bulunan yağ yakıcı hormon (leptin)'in harekete geçme saat aralığı gece vakti. Siz uykudayken bu hormonun aktif olması demek yağ yakımının son sürat devam etmesi anlamına geliyor.


İşte bu hormonun doğru ve aktif bir biçimde salgılanması için yemek yeme sürelerine ve saatlerine dikkat edilmesi gerek. Gece 2/6 arası leptinin salgılanması için akşam 8'den sonra yemek işinin bitmiş olması lazım.

Hücreleri Besleyen İki Madde

"Şekersiz" diye isimlendirilen tatlandırıcılar Canan Hoca tarafından önerilmiyor. Canan Hoca'ya göre aspartam diye de bilinen E-951 kodlu katkı maddesinin zehirden herhangi bir farkı yok. Bu katkı maddesi vücuda girdiğinde hareket etmek gerekmektedir ve bununla beraber bu madde hücrelerde alkole dönüşüyor. Yani bu madde glukoz şurubu ile aynı.

D Vitamini Eksikliği

Vücutta D vitamini eksikse zayıflama işi çok zor. Bu nedenle yaz vakti muhakkak güneşten faydalanılması gerek. Kış vakti ise dışarıdan D vitamini takviyesi alınabilir. Bu süreçlerde bol bol süt, balık, yumurta, tereyağı, yulaf ezmesi tüketilebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.