Kilometrelerce Öteden Gelip Şifayı Denizli'de Buldular

Kilometrelerce Öteden Gelip Şifayı Denizli'de Buldular

Sağlık taraması için tavsiye üzerine Doğu Afrika’nın Eritre şehrinden Denizli’ye gelen aile şifayı burada buldu.

A+A-

Gerçekleşen sağlık taramasında birçok hastalığı çıkan anne Meskela Araıa Ghebreıgzıabıher (69) ile baba Tsegay Tesfagabr Habtegabr (76), kızları Fiyori’nin refakatçiliğinde hastane hekimlerininin uyguladığı tedaviler ile sağlıklarına kavuşarak ülkelerine döndü.

Geçtiğimiz aylarda Hollanda’dan Denizli’ye gelen Afrikalı aile özel bir hastanede tam kapsamlı sağlık taramasından geçti. Yapılan tetkik ve hekim muayeneleri sonucunda çıkan hastalıklarının tedavisi için bir dizi başarılı işlemden geçen Afrikalı aile, sağlıklarına kavuştu.

Yapılan tetkiklerde beklenmedik sonuçlar çıktı

Kızları Fiyori’nin refakatçiliğinde Denizli’ye gelen anne Meskela Araıa Ghebreıgzıabıher (69) ile baba Tsegay Tesfagabr Habtegabr (76) otele yerleştikten ve dinlendikten sonra içerisinde 10 hekimin ve branşın olduğu detaylı sağlık taraması için hastaneye geldi. Fiyori’nin Annesi, Meskela Araıa Ghebreıgzıabıher’de belirgin bir halsizlik, kasık bölgesine yakın, uzun süredir var olan karın ağrısı ve diyabet tanısı mevcuttu. Yapılan tiroid muayenesinde ele gelen nodül tespit edildi ve tiroid biyopsisi yapıldı. Ardından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı tarafından yapılan muayenesi sırasında pelviste serbest sıvı olduğunu saptanarak, ağrıların buna bağlı gelişebileceğini düşünerek anne Meskela Araıa Ghebreıgzıabıher’a yatış önererek endometriyal biyopsi alındı.

Hipertansiyon ve diyabet dışında bilinen bir rahatsızlığı ya da şikayeti olmadığı düşünülen Fiyori’nin babası Tsegay Tesfagabr Habtegabr da detaylı sağlık taramasından geçti. Tarama sonrası patolojik sınırlarda gelen tiroid görüntülemesi nedeniyle babaya, total tiroidektomi işlemi yapıldı. Ardından kardiyolojik incelemeler sırasında efor testi sonucunun da pozitif çıkması sebebiyle babaya koroner anjiyografi işlemi yapıldı.

(İHA) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.