Kırım’da Türk gıda ürünleri yok ediliyor

Kırım’da Türk gıda ürünleri yok ediliyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yaklaşık 5 ton hacminde Türk gıda ürününün yok edildiği bildirildi.

A+A-

AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) -

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yaklaşık 5 ton hacminde Türk gıda ürününün yok edildiği bildirildi. Rosselhoznadzor, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Kerç feribot geçidinde Türkiye’de yetiştirilen 4 ton domatesin yarımadaya sokulmasını önlediğini, ayrıca Akmescit’teki pazarda 514 kilogram Türk domatesine ve 20 kilogram bibere el koyulduğunu duyurdu.

 

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Kerç feribot geçidinde toplam 4 ton hacminde Türkiye menşeli domateslerin Kırım’a ithal edilmesi girişimi önlendi” denildi.

 

Akmescit’in gıda ürünlerinin toptan satıldığı bir pazarda, yaklaşık bir ton hacminde Türk gıda ürününün satıldığı tespit edildiği ifade edilen açıklamada, pazarda 514 kilogram Türk domatesi ve 20 kilogram biberin müsadere edildiği ileri sürüldü.

 

Rosselhoznadzor, “Rusya Federasyonu’na ithalatı yasak ürünler müsadere edilerek Akmescit ve Kerç çöp poligonlarında gömülerek yok edildi” diye belirtildi.

 

Daha önce işgalci Kırım Rus yönetiminin kolluk kuvvetlerinin, Kırım’ın başkenti Akmescit’te bulunan ‘Privoz’ pazarında Türk meyve ve sebzelerini müsadere operasyonu düzenlediği bildirilmişti. Denetim sonucunda toplam olarak iki buçuk ton Türk meyve ve sebzesinin müsadere edildiği ifade edilmişti.

 

24 Kasım, Rusya'ya ait SU 24 savaş uçağı Hatay, Yayladağı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal ettiği için angajman kuralları çerçevesinde beş dakika içinde on kez uyarılmasının ardından Türk jetleri tarafından düşürüldü.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Kasım tarihinde Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladı. Söz konusu karara göre, Türk kanunları yetkisinde olan bazı kurum ve kuruluşların Rusya’da faaliyet göstermeleri yasaklanırken, Türkiye’den ithal edilen bazı ürünlerin alımının da geçici olarak durdurulacağı veya yasaklanacağı kaydedildi.

 

İşgalci Kırım Rus yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov da, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

 

Türkiye vatandaşlarının artık Kırım'da çalışamayacağını, yatırım anlaşmalarının ise feshedileceğini söyleyen Kırım'daki işgalci yönetimin Başkanı Aksyonov, "Bu nedenle Türkiye vatandaşları Kırım'da çalışamayacak, tüm yatırım sözleşmeleri feshedilecek, Türk ürünlerinin ithalatı ise yasaklanacak. Kırım'a sağlanan Türk ürünlerinin Kırım pazarındaki payı büyük olmadığı için bölgenin gelişimini ciddi şekilde etkilemeyeceğini belirtmek istiyorum. Eminim ki Türkiye halkı ülke yönetiminin davranışına değer biçecektir ve şüphesiz bu davranışı "ihanet" olarak değerlendirecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.