Kitap Kurtlarının Yeni Mekanı Açılıyor

Kitap Kurtlarının Yeni Mekanı Açılıyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yapımı tamamlanan ve 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te açılışı gerçekleştirilecek Merkez Kütüphane ’de basın mensuplarıyla buluştu.

A+A-

Başkan Subaşıoğlu, Merkez Kütüphane ile ilgili “Sadece Denizli’nin ve Merkezefendi’nin değil, tüm Avrupa’nın en önemli kütüphane projelerinden biri olan Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphanesi’ni açıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Büyük merakla beklenen Merkezefendi Belediyesi’nin en önemli vizyon projelerinden olan Merkez Kütüphane, açılışa hazırlandı. 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te açılışı gerçekleştirilecek olan kütüphane, farklı mimarisi, iç dekorasyonu ile Denizlililerin dikkatini çekiyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yapımı tamamlanarak ilçeye kazandırılan Merkez Kütüphane ‘de basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Subaşıoğlu, projenin detaylarını anlattı.

“KÜTÜPHANEMİZİN 28 BİN ÜYESİ OLDU”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 28 bin kitapseverin kütüphaneye kayıt olduğunu açıkladı. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi’nin en önemli projesini 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te açıyoruz. Sizler vasıtasıyla hemşerilerimizi davet ediyorum. Sadece Denizli’nin ve Merkezefendi’nin değil, tüm Avrupa’nın en önemli kütüphane projelerinden biri olan Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphanesini açıyoruz. ‘Kütüphanemize üye olun’ çağrımızdan sonra 28 bin hemşerimiz kütüphanemize kayıt oldu. Hedefimiz, önümüzdeki günlerde üye sayımızı 50 bine ulaştırmak. Merkez Kütüphanemiz Denizlimize, Merkezefendimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“TEK İDEOLOJİ KİTABIN KENDİSİ”

Başkan Subaşıoğlu konuşmasının devamında, “Merkez Kütüphanemiz 20 Milyon TL’ye mal oldu. İçerisinde 19 adet kitaplığımız var. Okuma salonlarımız var. Bu 19 kitaplığımıza tüm kitapları yerleştirdik. Her branştan yazarımızın ve düşünürümüzün bir isimlendirmesini yaptık. Şerif Mardin’den Mehmet Akif Ersoy’a, Necip Fazıl’dan Erol Güngör’e, Kemal Tahir’den Aziz Sancar’a birçok önemli değeri burada yaşatmak adına isimlerini verdik. O anlamda kütüphanemizin ideolojisi yok. Burada tek ideoloji kitabın kendisidir. Yeni nitelikli bir nesil için bu projemiz, bizlerin çok değer verdiği bir proje” ifadelerini kullandı.

“KÜTÜPHANEMİZ 7/24 AÇIK OLACAK”

Merkez Kütüphane ’de birçok imkânın bulunduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “İçerisinde 1100 metrekare yetişkin kütüphanesi, 800 metrekare çocuk kütüphanesi, bireysel ve grup çalışma odaları, 200 kişilik konferans salonu, 300 kişilik amfisi, önünde 300 metreden oluşan kitap kafesi bulunuyor. Merkez Kütüphanemiz 2018 yılının kasım ayında Hürriyet Gazetesi tarafından İstanbul’da organize edilen Sign Of The City Awards organizasyonunda, Türkiye’de devam etmekte olan ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ dalında altın kelebek alan ödüllü bir proje. Türkiye’nin en önemli mimarlık ödülünü almak, bizleri hem gururlandırıyor hem de memnun ediyor. Son derece modern mimari ve farklı tasarımı ile ilçemize yıllarca hizmet edecek kütüphanemiz hayırlı olsun” dedi.

“AÇILIŞIMIZDA BİRÇOK HEDİYE OLACAK”

Başkan Subaşıoğlu konuşmasının son kısmında, “Açılışımızla ilgili sürpriz hediyelerimiz var. En önemlisi Merkez Kütüphanemizin çok önemli bir ödülü var. Dış tasarımından yapılmış olan 130 parçadan oluşan yapbozumuzu, tam 5 bin çocuğumuza hediye edeceğiz. Merkez Kütüphanemizin yapbozunu almak üzere bütün hemşerilerimizi davet ediyorum. Aynı zamanda kitap hediyelerimiz de olacak. 100’er adet olmak üzere, Atatürk’ün en önemli eseri, Atatürk’ü anlatan en önemli eser olan ‘Nutuk’u, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ını, Kültür Bakanlığı’nın bize göndermiş olduğu, Ali Fuat Başkilit’in Gençlerle Baş Başa kitabı, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi vatandaşlarımıza hediye edilecek. Ayrıca, Merkezefendimiz sınırları içerisinde üye kaydı yaptıran 28 bin kişiye çekilişle, içerisinde e-kitap yüklü tablet hediye edeceğiz. Bu hediyemizle beraber ‘Necati ve Saykolar’ı da hemşerilerimizle buluşturacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.